Цезарово сечение е пълноценна операция, която изисква сериозно възстановяване. Познавайки титлата на рехабилитационния период, можете значително да намалите дискомфорта, свързан с болката по време на мускулното напрежение. Това ще помогне на превръзката. Това е специално устройство, най-често тесен колан, който освобождава товара от коремните мускули. За бързо и успешно възстановяване е важно да знаете как да изберете и как да носите превръзка след цезарово сечение.

Организмът на всяка жена е индивидуален. Някой без превръзка първи месец след цезарово сечение изглежда невъзможен, други се намесва. Но това все още е в правилния модел, размер и материал на продукта. Как да се облича бинт след цезарово сечение и кой модел да изберем?

Наистина ли е необходимо?

Превръзката се използва често. Такива продукти се препоръчват на много жени след хирургични интервенции с достъп (изрязване на кожата) на корема.
Първото нещо, което новата майка е изправена след цезарово сечение, е болката в мястото на постоперативния шев. Тя не произтича от нарязване на матката. "Боли" кожата, подкожната тъкан и мускулите на пресата. Това се дължи на особеностите на инервацията на тъканите. Болката се увеличава с всички движения, свързани с напрежението на мускулите на предната коремна стена:

 • се превръща от "страна към страна";
 • излиза от леглото;
 • завои на багажника в изправено положение;
 • се опитва да вземе детето за себе си и докато ходи с него;
 • по време на натоварване с запек.
Ако "поправите" предната коремна стена, тогава интензивността на болката ще бъде много по-малка. Особено забележима разлика през първите две до три седмици след хирургическата доставка. Превръзката изпълнява тази функция. С правилно оразмерен размер, добро качество на материала, той няма да доведе дори до най-малък дискомфорт. Напротив, тя ще позволи на жената да се чувства здравословна и добре пропорционална.

Основни погрешни схващания

В необятността на Интернет има много имоти, приписвани на превръзката. От най-често срещаните е възможно да се разпределят:

 • подобрява излекуването на тъканите - ако продуктът е изработен от синтетични тъкани, създадената безвъздушна зона, напротив, ще стимулира намокрянето на раната, прикрепването на инфекцията;
 • предотвратява контракцията на матката - правилно избраната превръзка не стисва тъканта, толкова повече не упражнява натиск върху матката и не влияе на скоростта на нейната инволюция;
 • предотвратява пропускането на вътрешните органи - ако момичето няма проблеми преди бременността, появата им след раждането е невъзможна;
 • укрепва пресата - Превръзките "обездвижват" мускулите, което от своя страна води до тяхното отпускане.
Превръзката не оказва влияние върху това дали коремът остава след раждането. Това зависи от количеството мазнини, образувани по време на бременността, както и от степента на мускулната тренировка. Превръзката може да "скрие" корема веднага след появата на бебето и да се третира като обикновено издърпване на бельото през първите седмици. Но процесът на отслабване от продукта не зависи от това.

Добре

Следоперативната лента след цезарово сечение е показана, ако има:

 • носещи многоплодна бременност;
 • херния на гръбначния стълб и други проблеми, влошени под стрес;
 • изразена болезненост в областта на постоперативния шев;
 • необходимостта да се предотврати образуването на постоперативни хернии с надлъжен разрез.
Превръзката облекчава напрежението от мускулите на гърба и укрепва мускулите на пресата, което увеличава двигателната активност на жената и улеснява грижите за бебето. Започнете да носите бандаж след цезарово сечение може да бъде от първия до втория ден след операцията и да продължите да го използвате до един месец (ако е необходимо - по-дълго). Зоната на шева се обработва отделно, покрита със стерилна превръзка.

Кой точно не може да използва

Корзаж след цезарово сечение не трябва да се използва, ако има:

 • усложнения при лечението на постоперативния шев;
 • дразнене на кожата на мястото на прилагане на колана;
 • алергични реакции към продукта;
 • силно подуване на червата;
 • остър оток на предната коремна стена.

Ако имате някакви съмнения дали е необходима превръзка след цезарово сечение и е безопасно да я носите в определена ситуация, трябва да получите съветите на лекар, който отговаря.

Какво става

Има няколко типа превръзки, които се използват за възстановяване след раждането. Характеристиките на всеки от тях са представени в таблицата.

Таблица - Вариации на превръзки след раждане

видGoodiesминуси
Универсален пояс- Напомня за обикновен колан с широчина от 15 до 30 см;
- лесно се облечете, внимавайте;
- практически безразмерни;
- има трансформатори, които могат да се използват по време на бременност и след раждане;
- идеален за първи път след операцията
Тя може да се плъзне, трудно е да се определи
слипове- Действа като дърпане на бельо;
- има висока комфортна талия;
- не се вижда под дрехите;
- има брави за лесно отстраняване;
- често имат крепежни елементи на дъното за тоалетна
- Необходимо е да изберете размера;
- може до известна степен да ограничи движението
Бермуди- Това е разширена версия на "страхливите" с продължение на бедрата;
- помага да се скрият слабостите в бедрата;
- Необходимо е да изберете размера;
- може да действа "като корсет"
полаПо-широка версия на колана, който захваща бедрата- Не е много удобно за носене;
- може да се плъзне

Как да избера най-подходящия

При избора на следродилна превръзка са важни следните критерии.

 • Форма. За първи път е оптимално да се използва лента. Тя е лесна и удобна за употреба, лесно се отстранява и закрепва.
 • материал. По-добре е да се предпочитат естествените тъкани, меки и приятни на допир, тъй като те ще влязат в контакт директно с кожата. Когато избирате мълния или дантели, трябва да разберете, че те ще отнемат време в сравнение например с велкро. Обаче такова закрепване е по-надеждно.
 • Размерът. Дори при избора на обикновен "колан" или "пола" трябва да се измерва измерването на талията. При избора на "страхливци" и "Бермудас" е важно да се изключи допълнителен натиск върху тъканите.

Купете продукта по-добре - още през третото тримесечие.

Бандажно превръзка

Как и колко да носите лента след цезарово сечение

Всеки продукт се придружава от инструкция, в която се посочва реда на връзване на превръзката, как и къде да се прикрепи. Следвайте правилата:

 • внимавайте за усещанията - продуктът не трябва да изтласква тъканта;
 • правилно отстраняване - "страхливци" и "бермудас" първо трябва да бъдат фиксирани на бедрата, а след това да се затегнат в корема;
 • при нощно изстрелване - Не се препоръчва да спите в превръзката, тъй като това може да доведе до влошаване на изтичането на кръв и лимфа от долната част на тялото;
 • предприемат почивки - препоръчва се да се носи бандаж не повече от четири часа подред, след което е необходимо да се направи почивка за 15-20 минути;
 • постепенно - ако носите превръзка за дълго време, а после я откажете, не можете да избегнете неприятни усещания (най-напред е по-добре да свалите превръзката само няколко часа на ден).

Колко да носите бандаж след цезарово сечение за жена зависи от скоростта на нейното възстановяване. Някой има нужда от тях само през първата седмица, докато други се нуждаят от няколко месеца.

Грижата за продукта трябва да съответства на материала, от който е направен. Измийте по-добре в "нежен" режим, без да притискате. При използване на бельо - веднъж седмично, без него - всеки ден. За да се носят бинтове след цезарово сечение непрекъснато, е полезно да се закупят два продукта.

Закупуването трябва да се извършва в специализирани магазини, както и в аптеки. В този случай консултантите винаги ще помагат при избора, както и да поискат правилното използване на тази превръзка след цезарово сечение.

Правилното съвпадение на следродилната превръзка след цезарово сечение ще спомогне за ускоряване на възстановяването и увеличаване на активността за първи път след операцията. Обратната информация за ползите от тези продукти е противоречива, но зависи повече от жената, а не от качеството и вида на стоките. Увреждащата превръзка няма да донесе, но няма да даде и да намали теглото си - продуктът е предназначен само за поддържане на контурите на тялото.

Отзиви мама

Няколко пъти носех превръзка и дори майка ми щастлива. Бях неприятно в него - това е натиснат, не е възможно да се получи в, той запълзя нагоре, а след това на долния ръб на шева в tochnehonko разби ... и така или иначе, аз не разбирам как превръзката може да помогне за "премахване" стомаха ??? Като сауна ефект или какво? Функцията на превръзката е да се създаде временна мускулна корсет, докато тя се възстановява.

Maialina, https://www.u-mama.ru/user/info/111/index.html

Обвивката е необходима недвусмислено. Вие също ще ходите в него у дома. В първата KS превръзка не беше в кабинковия лифт, медицинска сестра в обикновен голям лист плътно ме затегна. Без него не можеше да стане. Вторият CS, който вече е в обвивката на РД, веднага пое. Имах еластична, постоперативна (по-горе на снимката за 880 рубли). Той напълно ме задоволява и коригира напрежението (е широко на велкро). Понякога е било необходимо да се отпуснете. На мен, след като вторият компресор станции гази за дълго време отпътува, и със затегнати превръзка стомаха или корема боли или е болен (силни са били силни).

annakrapivina, https://www.u-mama.ru/user/info/10022/index.html

Гащи, разбира се удобно, но веднага след операцията е много трудно да се носят, премахване. Струва ми се, че болницата за майчинство е по-добра от колана. Аз съм, както се казва, не е подготвен :(, имах само пренатални, но това ми помогна много (и двата пъти), без това не би могло да се стигне до тоалетната. След освобождаване от отговорност, купили специален, но носен от силата на седмицата, започва да застане на пътя, да и се разболяха по-малко.

Людмила, http://forum.forumok.ru/index.php?showtopic=31692

Когато се транспортира през деня от ПИТ до следродието, М.Состри измъкна корема с пелена. Но тя винаги се преместила в кръста. Нямах време да си направя превръзка преди раждането и лекарят ми посъветва да се обвържа с еластична превръзка, с която потупах разширените ми вени по операцията. И сега ходя с тази превръзка, удобно е. Преминало или е станало 3 седмици след KS, стомаха или корема са изчезнали. Аз съм тънка. Но малката прегъвка на шева не изчезна и когато се изправиш - изглежда, всички вътрешности се опитват да я изпреварят. Като цяло, навиване el.bintom och. дори спестява от дискомфорт.

Ptichenok, http://forum.forumok.ru/index.php?showtopic=31692

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
162 12 Кога да правите 3D и 4D ултразвук по време на бременност: колко полезно и безопасно е "модерното" проучване 487 12 Сърцебиене (тахикардия) при бременност: това състояние е опасно, кога и как да се лекува 502 12 Токсикоза при бременност: как да се справите с нея и какво ще ви помогне