Какви дейности можете да мислите, ако имате пълен спортен комплекс у дома? Можете да се изкачите по стълбите, да скачате върху подложките, да се люлеете на пръстените и perekuvyrknutsya на напречната греда. И също така - разходка през ръцете, преодоляване на лабиринта и изграждане на тайна къща, която след това кани баща и майка си. Децата в къщата, които имат спортен комплекс "Ранно начало", играят не само физически умения, но и интелектуални умения.

Аз дойдох с "Ранно стартиране"Мама на пет деца и от други спортни комплекси, тя се отличава преди всичко от нейната многофункционалност. Родителите, които вече са изпробвали спортния комплекс на своите деца, отбелязват: в допълнение към силата и сръчността, дори се развива фантазия. Ето само няколко опции за използване на "Ранно стартиране":

 • спортен симулатор,
 • ръководство за изучаване на цветя,
 • комплекс за ориентация в космоса,
 • къща за уютни занимания,
 • основа за създаване на "препятствен курс"
 • люлка.

Разгънете всички функции наведнъж или постепенно оставяйте детето да играе нови възможности, възрастните решават. Порталът bgk.hallowedgaming.com помоли три майки да споделят своите истории за това, как децата им се запознаха със спортния комплекс Early Start.

Момичето в градината ентусиазирано изгражда къща

"Ранно" означава от раждането

В семейството на Антипо, "Ранното начало" се появява много рано - Олеша е била само на четири месеца. Причината за бързането беше доста съществена: бабите дадоха пари за "нещо наистина необходимо" и родителите решиха да купят спортен комплекс, за да не губят подаръка. Както се оказа, комплексът може да бъде адаптиран и за бебета.

"Първоначално ние просто използвахме Start като развиваща се подложка: поставиха Olezhka на подложка и той се опита да хване пръстени и стигна до тях", казва майката на Олга. - Когато синът се научи да пълзи, то слайдът беше полезен, беше като водач, такъв път за детето. После започна да става, задържайки се на гредата, първите стъпки бяха направени до "Ранното начало".

Олег също беше популярен с люлки, но родителите му бяха щастливи, че не трябваше да пробиват дупки във вратата, какъвто обикновено е случаят. Всички останали функции на комплекса, според Олга, се отварят след година. Тогава детето започна да овладява стълбата: седмица по-късно той излезе с възможността да се изкачи, малко по-дълго се научи да слиза. Излезте с крака, застанете върху нея, преместете другия крак - за бебето тази последователност от действия не е толкова просто, но също така се развива забележително. Това е само родителите трябва да бъдат цялото време един до друг, защото страхът да се препъне и да падне детето все още.

- Един ден съпругът ми и аз бяхме зашеметени. Погледнахме нещо в компютъра и се досетихме само когато разбрахме, че има подозрителна тишина. Обръщаме се и виждаме, че Олежа се е изкачила до самия връх на комплекса и вече е донесла крака, за да слезе. Ние, разбира се, се втурнах към него, за да хеджират, все пак височината на комплекса е повече от един метър, забрани, че детето ще падне от там. След този инцидент осъзнахме, че нашият спокоен живот е приключил и трябва или да наблюдаваме внимателно сина, или да обърнем самия комплекс, така че стълбището да е на пода или успоредно на пода. И двамата направиха и се обърнаха и последваха.

Фактът, че комплексът може да бъде инсталиран на различни позиции, Олга смята за голям плюс. Всяка такава революция превръща "ранното стартиране" в очите на бебето в напълно нова "играчка", на която човек може дълго да се интересува.

- Когато изберете спортния комплекс, четем в един от рецензиите, че "Ранното стартиране" е достатъчно мобилно и може например да бъде пренесено с вас в дачата. Това ни се стори абсолютно плюс. Но ние някак си не мислехме, че всяко събрание - разрушаване на комплекса, макар и не много дълго, но все пак отнема време, и няма да го правите всяка седмица. Така че вариантът с даката за нас е изчезнал - комплекса е у дома, а сега, година и осем, синът обича да се катери на нея и да играе "в къщата".

Трите основни предимства:

 • промяна на позициите,
 • липса на остри ъгли,
 • възможност за ранно използване.

Малкото момиче стои на стълбите

Какво трябва да построим?

Използването на "Ранното начало" като убежище за деца (а понякога и за деца) беше оценено и в семейството на Кривко. Симпатиите на четиригодишната Люба към различни видове къщи станаха решаващи.

"Сега знам, че се продават специални случаи, за да ги пуснат на стълбите и да играят в къщата. Но веднага информацията за това не ми дойде в очите, а след това вече не беше необходимо: Любаша адаптираше голямо одеяло за такива игри ", казва майката на Вероника. - В къщата има играчки, татко й даде фенерче, така че беше по-интересно. Тя също вкарва всички възглавнички там.

Разбира се, родителите купиха "Ранния старт" по-скоро като спортен комплекс, надявайки се, че детето ще се изкачи и ще стане по-силно физически. По принцип това се случи: Люба увисва на пръстени, сомчета и скокове от стълбата до матката. В резултат - тя не се страхува от височини, спокойно виси с главата надолу и, както вярва майка й, има напълно напомпана преса.

- Специално забавление започва, когато други деца идват да посетят, след което фантазията е включена и са изобретени много различни игри: те се изкачват и се състезават, закачват се за известно време и с въжена мрежа, когато маймуните се движат наоколо. Понякога изваждам лента в комплекса и получавам такава пречка, че децата също преминават с удоволствие ", казва Вероника. - В комплекта имаше малка брошура с различни упражнения и идеи, доколкото е възможно да се използва хоризонталната лента, опитахме много възможности, но къщата и препятствения курс са все още любимите ми. Харесвам и това ненатрапчиво, сякаш между дете се развива физически. Дори ако тя просто се разлюля на пръстените - Лиуба там, между другото, слага крака и шейкове, държейки ръце с въжетата.

Майка ми също обича да отбелязва безопасността на "Ранното стартиране": рогозките са ясно размери и велкрото се закрепва към основата, така че те няма да "напуснат". Дървените части са добре полирани, затова е лесно да ги държите и не можете да се страхувате, че детето ще бъде надраскано. Е, възможността за обновяване на комплекса, просто го поставяте от другата страна, също така удовлетворява, че винаги е възможно да се затопли интереса на детето към него.

- Онези, които планират да купят "Ранното стартиране", бих препоръчал да не забравяте 1,5 метра, който твърди производителят, но добавете към тях най-малко още половин метър, а отстрани, където хълмът е по-голям - Майка на Лиуба споделя преживяванията си. - Първо, трябва да има място около комплекса, за да се движи. На второ място, ако на хълма се приложи допълнителен мат, то не е и малко. Въпреки че, ако смятате, че играчките могат да се съхраняват в комплекса, това е добра организация на пространството: има хоризонтална лента и играчките се събират на едно място. Сега има опция за отдаване под наем на комплекс, което според мен е добро решение. Така че, преди да купите, можете да проверите дали детето ще бъде отнесено и колко ще бъде удобно да живеете с такъв комплекс в апартамента.

Трите основни предимства:

 • лесно е да се изгради "къща"
 • безопасността при употреба,
 • могат да играят няколко деца едновременно.

На "Старт" - внимание

В семейството на Кириловците има две деца: Марияна година и 9, Настя - 5 години. Родителите решиха да купят спортен комплекс вместо шведската стена, която вече беше уморена от най-големия, но все още беше безполезна за по-малката дъщеря. "Ранното начало" пада на вкус и за двете момичета, независимо от възрастовата разлика: те се мотаят, въртящи се, преобръщат се и се люлеят на люлка. Настя не се смущава от факта, че "бразди" краката си с мат - но се е научила да се рови. А Мериаша престана да се страхува от люлка, защото на нейното малко всичко е под контрол - тя стига до пода и чувства, че тя винаги може да спре.

- След една седмица на употреба оценявам, че "Ранното начало" с участие на някои родители също развива интелектуалните способности на децата ", казва майката на Олга. - Веднъж фотографирах Мариана по време на спортните й игри и заповядах: приближи се, влез в комплекса, застани пред него, изкачи се нагоре. И тогава разбрах, че това е това, което учи дете да се движи в космоса! Можете също така да научите цветовете: задръжте зелената стълба, изкачете се по червената. Тогава Мариана и аз отново казахме част от тялото, защото я помолих да се придържа към дръжките на напречната греда, да снижи главата си по-надолу, за да мине под стълбата, например.

При Настя същият прием работеше, но малко по-сложен: трябваше да стъпи на третата стъпка на червената стълба или на четвъртата стъпка на синьото. Малко по-късно Олга излезе с идеята да координира по-голямата дъщеря на английски: простите команди ще помогнат да се запомнят чуждите имена на цветя, части от тялото, предлози.

- Цветът на комплекса и родителите на ръка, поне за нас това значително улесни събранието. С детайли от един и същи цвят бихме се справили много по-дълго. Харесва ми фактът, че комплексът е мобилен, може да се движи из стаята и не е необходимо да го прикрепя към стена или таван като шведска стена.

Трите основни предимства:

 • дава възможности за интелектуално развитие,
 • интересен за деца от различни възрасти,
 • лесно инсталиране.

"Ранният старт" определено е "приятелски настроен към децата" комплекс. На нея бащата не може да се дърпа или да натисне майка си. Но за разлика от универсалната шведска стена, в този спортен комплекс детето ще може да учи от самото начало и родителите няма да трябва да чакат детето да "растат на спорт".

***

Купете спортен център в онлайн магазина www.r-start.ru, телефон +7 (495) 787-07-30.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен