"Няма много движение" и тази фраза е подходяща за малки деца: те искат да ходят, да бягат, да скачат и да се качват навсякъде. Но дори и часовете на игра на площадките няма да заменят домашния спортен комплекс у дома, и затова. Първо, у дома физическото натоварване може да е епизодично, заобиколено - закачено на пръстени - се разклаща за няколко секунди и след това се затича. Така малко по малко детето става по-силно, по-силно и по-смело. И вторият момент е психологически: у дома детето може спокойно, без бързане и ненужно внимание от страна на научат да изпълняват някои упражнения, и никой няма да се намесва в него.

Изборът на домашен спортен комплекс е доста труден въпрос. Много родители сега се опитват да заобиколят детето си само с естествени и екологични играчки и интериорни предмети. Спортният комплекс в този смисъл не е изключение. От една страна, такъв материал дава топлина и спокойствие, от друга - дори по време на физически упражнения развива детето също естетически. За да разгледате дървения модел, да почувствате фин аромат # 8230; Компетентно избраният детски дървен спортен комплекс решава няколко проблема наведнъж: отнема детето, втвърдява го физически и се развива интелектуално, а също така въвежда и "душата" на дървото. И последният е безценен, особено в градска среда.

Никога не се отегчавайте

Детски дървени площадки KIDWOOD направени само от дърво и има шест начина: там е подобна на шведската стена с хоризонтални ленти (хоризонтална стълба) Модел "Жираф", има няколко модели под формата на трапецовидна с етапа с различни размери и имат триъгълна комплекс, един от аспектите, който се допълва от кръгли прозорци за катерене. Разширен набор от игри, за да помогне за по-нататъшни аксесоари в допълнение към рамката на стълбичките спортен комплекс (в зависимост от модела) може да бъде допълнен решетъчни пързалка, люлки и пръстени. От по-редки аксесоари се предлагат:

  • хамак,
  • бокс круша,
  • баскетболен обръч,
  • балансиращ диск или дневник,
  • масажен валяк.

Всички допълнителни детайли са направени в един стил и изглеждат добре във всеки интериор. Кой от тях ще се интересуват от детето, ние сме в състояние да реши на родителите, които просто гледат малко упражнения тяхното потомство на детски площадки, направени от дърво, и отбеляза, че детето обича най-много се изпълни.

Струва си да се има предвид и фактът, че ако на семейството няколко деца, всеки един от тях ще бъде интересно и полезно за нещо по-различно: старши може да се върти на пръстените, и малки по времето - да се научи да ходи, държейки се за напречната греда. Общото тегло, което е изчислено на спортните комплекси, е 90 кг, така че да могат да издържат няколко деца (Между другото, за големи семейства с отстъпка 5%).

Голямото предимство на KIDWOOD ъглите е тяхната променливост, като всеки модел има 3 до 5 позиции: можете да поставите от всяка страна и това няма да позволи на детето да се отегчи, просто трябва периодично да въртите хоризонталните ленти. Родителите, които вече използват този спортен комплекс за деца от дървото, между другото, отбелязват, че това е един от малкото, които могат да бъдат поставени от различни страни и това е предвидено в инструкцията, т.е. тя е адаптирана към него. В други проекти такива преврати се извършват от родителите на собствена опасност и с риск за детето.

Комплекс с гимнастически пръстени

Ъгъл на природата у дома

Детски спортен комплекс от дърво е чудесен за къща или апартамент, но може да се използва и на улицата - специален лак защитава дървото от времето. Вариантите на игрите в спортния комплекс ще ви подскажат фантазия: можете безкрайно да се люлеете на кръстовищата, да се изкачвате нагоре и надолу и смело да скочите на мека подложка. Можете да покриете стълбата с одеало и подредете къща под тях. Можете да закачите едната страна с завеси и след това да поканите гости на домашен куклен театър или да изтеглите въже между стъпалата и да играете лабиринти с различна степен на сложност.

- За нас, децата ни спортна зона на дървото става почти спасение, защото той ще направи така да се каже отделна детска стая в залата - казва Ирина Moiseenko от Омск, майка на двама сина, 2 и 4,5 години. - Въпреки малкия размер - само на един и половина метра - спортният комплекс е доста просторен и децата могат да играят вътре, а не само в спортни игри.

Но трябва да се има предвид, че комплексът трябва да бъде по-добре позициониран, така че да има място за люлка на люлка или въже.

Всички комплекси KIDWOOD са оборудвани с меки подложки и височината им е оптимална за децата, така че комплексите са безопасни дори и за най-малките "потребители". Първо, такава височина - малко повече от един метър - позволява на родителите да помагат на майстора на детето, например ръководството. И след това дава на възрастните спокойствие, когато видят как детето им вече се катери на самия връх на бара или висейки с главата надолу по напречната греда.

Момчето показва своята спортна форма

Без кавга, без капан

Съвременните технологии позволяват да се справят с дървото, така че деликатната бебешка кожа не се влияе от случайни отломки и груби места и да се изисквания за качество занаятчии старателно закръглени ъгли и ръбове, както и покриване на всички безопасното лак на водна основа.

- У дома, в обичайния "Хрушчов" е дървена спортен комплекс KIDWOOD «Ракета», ние го купих преди 1,5 години, когато дъщеря ми беше на година и 3 месеца - казва московчанин Джулия Zarubin. - Дървото е добре обработено, гладко, като в детско ясли. Избрахме дървен комплекс, защото според мен дърво за такива малки деца като мен е по-безопасно, тъй като е по-меко. Не забелязах никакви проблеми с предполагаемо увеличения мрамор на дървото, въпреки че прочетох за този аспект в интернет прегледите.

Джулия добавя, че заедно със съпруга си те лесно сглобяват комплекса: инструкцията е ясна, всички необходими инструменти са включени. Но да се разглобяват, да се транспортират някъде, докато се опитаха, нямаше нужда.

Производителите конкретно посочват, че ъгловите краища на KIDWOOD бързо се сглобяват и разглобяват, което им позволява да вземат със себе си, например, до дачата.

Активно бебе в червена тениска

- Мисля, че спортният ъгъл на къщата е необходим само за физическото развитие на детето, особено по време на продължителния студ или дъжд, когато няма възможност да се разхождате дълго време на улицата - обобщава Джулия. "Аз нямам много активно дете, но дори и тя редовно играе на бара и аз съм сигурен, че дори и малко да виси на въжето или просто да се изкачи по стълбите е полезно за развитието на детето.

Полза на местни спортни ъгъл за детето не може да се надценява, защото дори и прости игри на оборудването значително ще укрепи мускулите, развиват сръчност и координация, ще тренират вестибуларния апарат, а ако родителите ще се добавят към живота на бебето специални упражнения, резултатът ще бъде още по-добре. И докато се упражнява върху дървен спортен комплекс, детето дори подсъзнателно ще почувства топлината, която всички естествени материали носят в него, а дървото - особено. Той ще се почувствате, че светът е благосклонен към него, той ще бъде свободен да мечтаят и фантазират, измислят все нови и нови игри, вдъхновени от хармонията на природата.

***

Купете спортен център в онлайн магазина www.kidwood.ru.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2460 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4461 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 9072 12 Новогодишен календар за дете: как да създадете празник преди Нова година