Урина с очи. Тоалетни чинии, които пеят песни. "Тронове", направени от пластмаса с ярки стикери. Потници под формата на куфари с дръжка, която можете да вземете с пътя. Традиционен iPotty с вградени таблети. Това, което само производителите не правят, за да привлекат вниманието на децата и да им помогнат да овладеят основните правила на хигиената. Можете буквално да "карате" любимия си скейт - ако потът е направен под формата на играчка. Или завъртете волана по време на "мокър" случай, за да си представите супер състезание.

Експерт Евгения Панченко споделя с читателите на портала bgk.hallowedgaming.com тайните на преподаването на тези съдове. Описва защо можете да купите една нощ ваза за две деца. И той съветва кой модел да остане в магазин за търговия на дребно или виртуален магазин.

експерт-Панченко

Експерт: Евгения Панченко, старши консултант на магазина "Любимо бебе", Санкт Петербург.

Днес са известни следните типове саксии:

 • класически;
 • с музикален съпровод;
 • сгъване;
 • трансформатори;
 • пластмасови, надуваеми;
 • универсален (за момичета, момчета);
 • високи столове, пързалки;
 • под формата на малки животни, коли или други играчки;
 • с капак и без него;
 • с крепежни елементи.

M и F с пластмасова дръжка

- Как да изберем пот за дете? Особено, ако той никога преди не се бе натъкнал на тази тема.

- Има много важни точки.

 • Дръжка. Че беше удобно да изплакнеш пота.
 • Облегалката. На детето разчиташе на нея, не се разпада, както в мека кресло, но не може да приеме погрешна позиция.
 • Размерът. Детето не бива да пада.
 • Стабилност на пота. Този параметър зависи от размера на базата.
 • Лек и удобен материал. Така че, пластмасата, за разлика от дървените продукти, е по-евтина, по-лека и няма опасност от засаждане на парче.

Пота е устройство, което се различава според половите характеристики на собственика. Момичетата могат да избират кръгъл продукт, на който можете да седнете и да съберете краката си. И момчетата се нуждаят от устна предната част, така че когато уринирате, не се пръскайте на пода. Краката в тази позиция се отглеждат, което ви позволява да насочвате гениталиите надолу, а не да ги закопавате между бедрата. Може би първите няколко пъти ще бъде необходимо да помогне на момчето да седне на гърненцето. Тогава ще бъде по-лесно.

Не е неуместно да вземете детегледачката с вас в магазина, за да "опитате" няколко модела. Свещеникът никога не трябва да се проваля или да се мотае прекалено отстрани на кораба. Горната седалка на тоалетната не трябва да се купува преди 4-5 години. Необходимо е да изчакате момента, в който детето започва да се хвърля на пода, а не да го разтрепери във въздуха. В противен случай ще е трудно да се изпразни червата: позицията е неудобна. Ако обаче изберете бебешко гърне с стъпаловидна стъпала, този проблем ще бъде решен.

Играчките не са за тоалетната. Освен книги, бисквитки, оцветяващи книги. Седейки на пот, детето трябва да се фокусира само върху едно нещо. В ръцете или в устата не трябва да има нищо излишно, разсейващо. Не трябва ли да бъде принуден да остане в това положение, докато това се изисква от някои от най-възрастните: "Да не се получи, докато резултатът!" Това е вредно за здравето, и на ума, не е от полза.

- На каква възраст е по-добре да се запознаете с пот?

- Препоръчително е да направите това на възраст от 1,5 до 2 години. Детето вече е физиологично и физически готово за това. За да свикнете по-добре с пота, е важно да хванете момента, в който детето иска да използва тоалетната и да има време да го сложи в пота. Но ако нямате време, не викайте към детето. Също така е важно да хвалите бебето след всяко използване на саксията, докато детето се свикне с нея.

- Ако гърнето е удобно за детето да се излее, измийте го с него?

- Да, със сигурност трябва, но за по-голяма възраст. За да не се разлее нищо и да не се разлее след почистването. За това потът трябва да е лек и с удобна удобна дръжка.

- Има ли някакви модели, които силно посъветвате да не купувате?

- Аз лично срещу само музикални. На първо място, след като го чуете, бебето може да се уплаши, и второ, бебето не може да отиде до тоалетната, а просто да си играе с водата.

Експертна проверка на популярни саксии за деца

Коя да изберем гърне за едно дете - родителите да решат въз основа на възможностите на кесията (от 200 до 3000 рубли), лични предпочитания на детето (харесвания определен цвят или фантастичен характер), неговата възраст и пол.

В портала за преглед bgk.hallowedgaming.com - 11 популярни места, трансформатори, мини-тоалетна. Те се различават по цена, производители, функционални характеристики.

Пот Честит Бебе


Експертна оценка:

- Добре изглеждащ дизайн. Няма ненужни подробности, дори и апликации. Някои саксии са украсени с тях отдолу нагоре, но вярвам, че можете да ги направите без тях. Буквално от първия клек, детето трябва да разбере, че този въпрос е само за едно нещо. Е, това е за двама. Това не е играчка или забавно парче интериор.

предимства: перфектно изплакване, гладка пластмаса, без разтриване, което може да натрупа мръсотия или плаки. Отстрани са изработени канали: удобно е да вземете саксията от пода и да не разлеете съдържанието, докато не го направите.

недостатъци: не е открит.

Fisher-Price Pot


Експертна оценка:

- Дизайнът и приятелският характер на децата бързо ще привлекат вниманието на бебето. И е удобно майката да извади контейнера и да го измие. Той е изработен от пластмаса, което означава, че не е студено да седне.

предимства: Пота се плъзга на пода, но съдейки по децата, просто им харесва. Те пътуват от една стая в друга. Основното нещо е да не се разпространява съдържанието на пътя.

недостатъци: е сравнително скъпо, но смехът на детето и доброто настроение са гарантирани.

Пот Бебе Добре


Експертна оценка:

- Производителят позиционира този дизайн, създаден специално за момчетата, но ще отговаря на младите дами. Височината на гърба осигурява правилна поза при сядане от анатомична гледна точка и е осигурена висока предна проекция - защита срещу пръски.

предимства: Сменяема част за по-лесно измиване. Потът е достатъчно голям: около 35 сантиметра широк.

недостатъци: не се виждат.

Пот-играчка "Bytplast"


Експертна оценка:

- Класическият модел. Потът е направен от пластмаса, толкова лесно и удобно. Детето ще се радва да седне на него. В предната част на саксията е перваза специално за момчетата.

предимства: доста стабилна, няма да пълзи под ездача.

недостатъци: има формата на играчка, но може да отвлече вниманието на детето от общата задача да остане в гърнето, а потът ще се възприема само като средство за развлечение.

Сгъваеми рокски деца


Експертна оценка:

- Можете да фиксирате всеки крак, трябва да го натиснете леко. Потокът може да се използва като дюза за тоалетната седалка, ако не се постави върху облицовката. Покритието се използва като пълен съд.

предимства: облицовка на краката с гумирана повърхност и равнина, която предпазва от подхлъзване. Не е напълно кръгъл, но въпреки това доста удобен.

недостатъци: expensiveness.

Мързелив път Potette Plus


Експертна оценка:

- В сглобена форма, нейната височина е съвсем малка и се вписва в торбата на майката. Много удобно за влак или кола. Няма гръб, но по принцип не се изисква, когато е абсолютно "послужит". Резервните пакети се продават отделно.

предимства: Краката отвътре и отдолу имат противоплъзгащо покритие. Може да се използва за по-големи деца като дюза на тоалетната. Можете да вземете със себе си на обществени места: кафенета, летища, във влака.

недостатъци: високата цена, в сравнение с традиционните модели, изисква закупуването на сашета с определен размер.

Пот-играчка "Алтернатива"


Експертна оценка:

- Прави добри отзиви за тяхната устойчивост. Детето може да се наведе напред, да натисне коленете до стомаха, но няма да падне. Това е важно.

предимства: сменяем капак. Потът лесно излиза от стола, има дръжка, за която можете да го издърпате. Отстрани на конструкцията - вдлъбнатината за краката.

недостатъци: не.

Лятна кърма за бебета


Експертна оценка:

- Прекрасен модел, изглежда като миниатюрна тоалетна. Мека седалка, подвижна опаковка, лесна за разглобяване и почистване на части. Вградено сандъче, има държач за ролка тоалетна хартия. Тя може да бъде разглобена, така че върхът да се превърне в облицовка на тоалетната, а дъното - в стойката.

предимства: в комплекта има лист със стикери, това е хубав бонус. Те могат да бъдат залепени в гърнето под формата на хваление за извършените деяния. Много удобна и многофункционална пот, която ще помогне на детето да се чувства напълно пораснал.

недостатъци: много висока цена.

Пот бебета


Експертна оценка:

- Удобна седалка, неплъзгащ се капак. Поради това детето бързо се свиква с устройството, ще се чувства по-комфортно.

предимства: Потът може да се използва като подложка за крака и дори като седалка за тоалет за възрастни. А волана, разположен пред гърнето, ви кара да се чувствате като истински шофьор.

недостатъци: явно не е разкрито.

Пот Гона играчки


Експертна оценка:

- Детски писоар може да бъде закупен както за дома, така и за детските градини. С такъв продукт момчето скоро ще се почувства като човек, защото децата винаги искат да бъдат възрастни. Подходящ за деца от 2 до 5 години.

предимства: не създава проблеми със зависимостта. Тя е фиксирана към стената на издънката, която държи здраво.

недостатъци: не е подходящ за "голям".

Трансформър Рокси деца


Експертна оценка:

- От цветна пластмаса, свързана с надеждни пластмасови болтове. Вътрешната част се изплаква отделно от основната. В течение на секунди се превръща от гърне с дръжки в припокриване в тоалетна чиния за възрастни.

предимства: улеснява пристрастяването към пота и прехода, докато растете до стационарна тоалетна.

недостатъци: в напълно сглобена форма заема повече пространство от стандартния модел.

Алтернатива на чаши: пот по пътя

- Юджийн, колко удобни са пътищата, сгъваеми опции?

- Пътните тоалетни, за разлика от саксиите, лесно се изпуснат и отстраняват, поемат по-малко пространство. Съществуват и специални опаковки за отпадъци, които могат лесно да бъдат изхвърлени, ако няма възможност за измиване на саксията - много помага при пътувания на дълги разстояния. Дори ако семейството просто отива на страната пътуване до страната, такова устройство е много по-удобно, отколкото ходене под храст.

Също така Евгения Панченко вярва, че един пот може да бъде използван от няколко деца (ако родителите донесат близнаци, метеорологични условия) и да бъдат наследени. Това обаче е възможно само при спазване на хигиенните правила. Пластмасов достатъчно, за да се измие със сода или избършете с кърпа, навлажнена с инструмент, който се грижи за пластмасови повърхности.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен