- Ма-ха, вижте това, което Дядо Коледа донесе през нощта! - с тази фраза в нашата къща започва всяка сутрин на декември тази година. Синът работи, за да провери своите "пощенски кутии": затова той кръщава чантите, прикрепени към стената под формата на дърво. Това е новогодишният календар за Advent. Тя може да бъде под формата на магнити или картонени прозорци. Той инвестира домове, игриви задачи или малки подаръци. Те го правят сами, купуват от издатели на книги или поръчки от ръчно изработени занаятчии. Тя обединява едно нещо: този календар превръща очакванията за нова година от тревожното време на тридесет и една сутрин на изненади.

- И какво, Дядо Коледа за нас през Африка плаващи?
- Защо?
- Виж, той ми сложи банан!

Банан, разбира се, не донесе брадат с чанта, и майка ми, която сутрин открих, че миниатюрни запаси играчки се изчерпят, а за шоколадово яйце да тече късно. Но и бананът е дошъл перфектно - до средата на декември разбирате, че всяка дреболия, заградена в календара за деца на Адвент, получава флейта на мистерия и магия. И ако се приближите с пълна отговорност! ..

Какъв е Адвентският календар

Ирина с бебето в ръце

Ирина Солдаева, създателят на адвентните календари на ръчната работа.

- Адвентният календар е много мъдро изобретение! То помага на децата да реализират потока от време (колко дни са останали преди Нова година?), И възрастните да се удължи чувството за празнуване, - казва Томочка Ирина Soldaeva. За втора поредна година тя е потопена в хартиения бизнес: Адвентистите добавиха и вътрешни стикери, розомери, чанти за съхранение на играчки и торби от крафт хартия. - Запълването на календара може да бъде много различно: сладкиши, сладкиши, малки играчки или коледни украси, които детето трябва да обеси. Тя може да бъде карти с задачите на тази дата (за детето или за цялото семейство, например, се готви горещ шоколад), книга стая на зимата или Нова година, която днес можете да прочетете (подготви списък предварително). Като цяло, полетът на въображението не е ограничен! Тези спомени ще останат с децата ви за цял живот, това е сигурно. Дори ако току-що попълните чантите с шоколад.

Между другото, задачите и подаръците на Адвент Календар включват не само децата. Добре е и за възрастни, които нямат нищо против да добавят романтика към ежедневието. Кутии-кутии-пликове могат да бъдат попълнени:

 • любовни бележки;
 • списък на филмите за петък вечер;
 • фотографии;
 • Билети в киното, покани за цирк, купони в супермаркета (кой е предпочитаното време за свободното време);
 • поздрави на различни езици.
Той може да бъде едно семейство от анкетираните взаимно по време на целия Декември: един по един, за да се отговори, какво събитие най-запомнящите, какво очаквате от следващата година, това, което е най-ярък споменът 2016 г., от която искате да се отървете от Rooster година на огъня. Много по-забавно е да изпратиш писмо до отец Фрост. Advent може да се използва в продължение на една себе си, любим човек: пишат планове за следващата година, се определят цели, да се запечата с восък печат тайни мечти, и да се провери в една година - ако изпълнени.

Ирина и бебето седят на пода сред пакетите

Не е трудно да направите задачи за календара Advent със собствените си ръце: било то задачи за деца или задачи за тези, които празнуват празника. Изберете какво е подходящо според възрастта, напишете върху картата и я поставете в календара. Ето само няколко примера:

 • да направиш снежен човек;
 • да готви пица;
 • да скейт;
 • подписват и изпращат карти на баби;
 • да излезе с една странна работа за семеен конкурс за новогодишен декор;
 • да направите колаж от най-добрите снимки за цялата година;
 • да извърши общо почистване на боклука, за да не внесе нищо ненужно през новата година;
 • научете поемата за зимата по сърце;
 • украсяват апартамента за празника.

- Запитани ни: на каква възраст се изчисляват нашите Приключения? - продължава Ирина Soldaeva. - И ние с приятелката си и партньорката Татяна Ладонина всеки път, когато отговаряме: при всички ние като цяло не очаквахме нищо. Но ние сме дълбоко убедени, че такова нещо ще бъде полезно във всяко семейство, дори ако има много малки деца, които, както изглежда родителите, няма да разберат нищо. Или, обратно, твърде възрастен, който вече не се интересува от тези шеги. Да, майките в празника преди Нова година няма да попречат на определена система, план, списък на случаите, които трябва да са навреме. Бъдете умни и добавете към адвента задачата за членовете на домакинството, като например: "Демонтирайте семейната библиотека" или "Научете как да настроите празничната маса".

Advent Календар Идеи

 • Магнитен хладилен календар.
 • Плакат със стикери за всеки новогодишен ден.
 • Картон къщи: във всяка работа или малък подарък. До 31 декември целият град се строи на маса или рафт.
 • Стенен календар - на брадата Дядо Коледа трябва да постави 31 стикера.
 • С джобове: всеки ден се отваря нов клапан, където задачата или забавната фраза се скриват.
 • Католик с бонбони: помага да се чака Коледа, затова е предназначен за 24 дни. Във всеки прозорец има фигура, изработена от млечен шоколад.
 • Quest-календар: издателите на книги са решили да комбинират полезни с интересни и да канят децата да се ровят в една сложна детективска история.
 • Ръчно изработен лукс: панел, изработен от памук със синтедон, върху който са пришити джобове за подаръци, не е евтин, но ще продължи много години.
 • Самият адвентен календар: в хартиени джобове, те поставят бележки със задачи и желания, изненади и сладкиши.

На стената виси кутии и елфи

история на заболяването

Какво е историята на Адвент - недвусмислено е трудно да се отговори. Има поне три интерпретации на тази дума, която всяка година се използва все по-често в ежедневието.

 • Стойността е свещена. Думата има латински корени, на латински означава "идване". В католически контекст - идването на времето на Рождество Христово. По това време различни религиозни ритуали и обичаи са ограничени. Общо има четири Адвент: според броя на неделите през декември. "Празнуване на Адвент" означава празнуване на важните събития, които доближават великата почивка.
 • Значение буквално, приложено. В Европа те казват: "Да адвент". Тоест в буквалния смисъл да се правят дни и да се броят - например отворени картонени слотове в голяма дебела хартия. Зад всеки прозорец е бисквитка или бонбон. И тогава децата знаят със сигурност: до Нова година имаше шест близалки.
 • Материална стойност. Тъй като става дума за седмици и дни, началото на Адвента се нарича календар, направен на ръка или с печатащо оборудване.

Хартиените торбички са украсени с венец

Направи си сам: бърз майсторски клас

Ирина се смее: обущарят без ботуши, производителят на календари за възрастни от родени деца, останали без това развлечение. Но след това той прави сериозно лице и обещава да публикува по-кратка версия на 20 декември. Ако сред читателите на bgk.hallowedgaming.com портала също, има и такива, които по суета Нова година, не е имал време да се купуват предварително Адвент (или твърде късно научих за неговото съществуване в природата), можете да го направите сами и бързо.

Ще ви трябва:

 • плътна цветна хартия (или крафтова хартия);
 • двустранна лента за шотки;
 • сатенена панделка;
 • лепило PVA.

Процес на създаване

 1. Краят на листа А4 трябва да бъде огънат от едната страна до един сантиметър навътре. Залепете с лепило, сгънете листа наполовина.
 2. Определете дебелината на торбата и огънете ръба до желаната дълбочина от двете страни. Обикновено това е един и половина до два сантиметра. Огънете страните в половината и отвътре.
 3. Направете дъното. За да направите това, огънете дъното на бъдещия пакет и ъглите му. Това ще ви позволи да пресметнете линиите на прегъване. За да сте по-ясни, можете да "отворите" голяма торба за опаковане и да видите как е направено дъното. Защитете с лепило.
 4. Пробийте през две дупки в горната част на торбата. За да поставите или начертаете фигура, издърпайте сатенена панделка през дупките.
 5. Разберете предварително колко изненада може да издържи всеки пакет. Определете как ще бъде представено "Адвент": под формата на стена смърч или пластична структура. Scotch ще държи надеждно чантите с леко съдържание на повърхността.

- Знаете, ние просто правим хартиени торби за хора - усмихва се Ирина Слодаева. "И какво правят майките и бабите за децата си - това е истинската магия." Толкова много работа, толкова много любов те поставят в тези празни торбички за занаяти - това ще помнят любимите им!

Фото календари

На стената виси джобове от хартия

Конусите напомнят за зимата

Къща с много врати

Плодова дървесина с празни апликации

Плетените чорапи на Дядо Коледа

Празнична кутия с прозорци

Картонени клонки и елени

Подаръци в малки кофи

Многоцветни кутии в хладилника

Боядисана зимна къща

Голяма щанд с календар, създаден самостоятелно

Малки торбички на Дядо Коледа

Червени чорапи за подаръци

Нарязано коледно дърво върху пожълтяващия лист

Елегантен календар в зимни бели тонове

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен