1572 12

Дали е възможно да се приложи парацетамол при хранопровода. Принципът на лекарството, индикации и противопоказания. Дали лекарството засяга бебето? Правила за приемане и дозиране. Възможни нежелани реакции.

72086 12

Какво е смесено хранене на новородени? Каква е разликата от изкуственото. Какви са правилата за въвеждане на допълнителни храни, в какви количества? Колика, запек и други проблеми с храносмилането при деца със смесено хранене.

6808 12

Дали е възможно да забременеете при хранопровода. Колко дълго е в покой репродуктивната система на жената. Възможно ли е бременност при отсъствие и наличие на месечни месеци, две или повече след раждането.

8767 12

Възможно ли е да използвате хапчета за контрол на раждаемостта по време на кърмене. Кои от тях ще бъдат подходящи за кърмачка. Има ли други ефективни методи за контрацепция, които са безопасни за кърмене. Характеристики на защита от нежелана бременност при кърмене.

5106 12

Какво означава "хранене при поискване"? Каква е разликата от храненето "според режима". Какви са предимствата и недостатъците на всеки метод за прилагане върху гръдния кош. Мнението на лекарите, консултантите по кърмене относно характеристиките на кърменето.

7377 12

Препоръки на СЗО за кърменето: основни принципи, съвети за майките, изисквания за медицинския персонал. Обосновка на препоръките на Световната здравна организация за създаване и поддържане на лактация при майките.