ПредишенСледващото

Червените боровинки със захар


Един много прост начин на приготвяне - за мелене боровинки със захар. Така полученият зрънце запазва всички витамини, тъй като тя не се подлага на топлинна обработка.

Вие ще трябва:
- 1 кг боровинки;
- 1 кг захар. Ако боровинки изглежда прекалено сладки, нарязани на количеството захар и 600 грама

Червените боровинки превъртите през и обилно изплакване. Подсушете с кърпа и кайма. Можете да посегнат на плодове в кухненски робот. Cranberry трансфер пюре на купа, изсипва захар и се разбърква, докато кристалите се разтварят напълно. Готов боровинки разширени в стерилизирани буркани и ролетни капаци. Дръжте пюрирани плодове на хладно място. Тази рецепта може да бъде приготвена и пюре боровинки.

Червените боровинки с ябълки


Вие ще трябва:
- 1 кг боровинки;
- 1 кг кисел ябълка;
- 3 чаши захар;
- 1 чаша вода.

Червените боровинки и ябълки пране, сушене. Ябълките са чисти, отстранете сърцевината и нарязани плодове на филийки. Сложете боровинки и ябълки в купа, добавете захарта и вода. Оставя се да кипи сместа на слаб огън, докато ябълките са меки. Черпак засядането на стерилизирани буркани, хладно и затворете капака.

Мариновани червени боровинки през зимата


Много вкусно получава накиснати боровинки, приготвени със сол и захар. Тя може да се сервира с месо на скара, пушени меса, добави сосове.

Вие ще трябва:
- 2 кг боровинки;
- 200 г захар;
- 2 литра вода;
- . 1 чаена лъжичка сол;
- 1 пръчка канела;
- 4 карамфил пъпка. Вместо това, канела и карамфил за ароматизиране на боровинки могат да добавят нарязани ароматно ябълка - Antonovka или сирище.

Преминете през боровинки, като се отстраняват повредените плодове и отломки. Измийте плодовете в малко вода, сгънете в гевгир и подсушете, разлива върху кърпата.

Подгответе се запълни за боровинки. Излива вода в тенджера, добавете захар, сол, карамфил и канела. Сместа се оставя да заври, намаляване на топлинна енергия и къкри, докато захарта се разтвори напълно. Сложете боровинки в стъклен или емайлиран резервоар - гърне, буркан или бутилка. Изсипете приготвената плодове сироп и покриване на капака на контейнера.

Инкубира се при стайна температура в червени боровинки седмица. След това тя се премести към хладно място и се оставя за най-малко един месец. След това, кисели боровинки готов за употреба. Дръж я най-добре в хладилника. Правилно варени плодове не губят вкусовите качества на 2 години.

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!