ПредишенСледващото

На работното ви прекарват много време на краката си? Или може би, аз обичам високи токчета и тънки игли? Не е изненадващо, след това, през нощта при.

В медицината, състояние, наречено "синдром на неспокойните крака". Да не се третират с лека ръка тази диагноза - от него до прага на разширени вени! Още повече, че с краката венозни проблеми са 60% от хората. По-голямата част от тях - жени.

Нашият експерт - съдов хирург Питър Marjanov.

мир всеки един момент!

Основното правило за венозна здравни състояния: по-добре да седне от стойка, и е по-добре да лъже, отколкото да седи. Ето защо, ако имате постоянна работа, периодично седне дори и за няколко минути (в идеалния случай - хвърляне на краката си главата). И домашните представят по-добре да седи и да не стои. Е, моменти на спокойствие, като гледане на телевизия, не прекарват седнали на стол, а лежи на дивана.

проблеми с теглото

Също така е много важно да се следи от собствената си тежест, тъй като допълнителна тежест - на прекомерно голяма тежест върху и без това слабите вените. Намалете количеството на храната мазнини и брашното. Съхранявайте до минимум приема на кафе и алкохол - тези напитки забавят течности в организма, отколкото да увеличава тежестта върху вените. Но се увеличи размерът на други течности - сокове, минерална вода, билков чай, зелен чай с лимон, плодови напитки, те ще разреждане на кръвта, предотвратява прекомерния си вискозитет. Забрави богата хранителна среда, желета, туршии, пушени продукти и консервирани продукти - тези продукти допринасят за унищожаването на венозни стени и клапани.

Когато синдром на неспокойните крака, или предразположение към разширени вени е важно, дори и при избора на облекло. Тесни ленти, тесни панталони и рокли, пуловери с поло яка, чорапи, чорапи, по тясна еластична лента и други тесни дрехи, притискане на крайниците, шията и тялото, увеличава налягането в централните части на венозната система, което го прави трудно за притока на кръв чрез периферните съдове. Това не означава, че тези неща винаги трябва да изчезне от гардероба - просто не ги носят за дълги периоди от време, както и за постоянно, а само от време на време, за специални поводи. И когато той се прибира вкъщи, веднага се промени в удобна, широки дрехи.

Посетете phlebologist и заедно да вземе решение относно необходимостта да се носят компресия чорапи - специални чорапи или чорапогащи, подпорни съдове и може да намали венозна натоварване. Е, обувки токчета се носят само при много големи поводи. През останалата част от удобни обувки с 3-4 см ток - това, което имате нужда.

Вътрешна и външна

И, разбира се, трябва да присъстват phlebologist най-малко веднъж годишно, е желателно да се провежда ултразвукова двустранно сканиране на вените (USDS). Това проучване е безопасен, безболезнен, отнема само около половин час. Това ще помогне да се направи оценка на състоянието на вените и техните клапани.

Вместо да танцуват степ - Латина!

Ако имате проблеми с вените (включително тези, които все още не са се появили, но вече заплаши), че не е за всяка физическа активност. Но, разбира се, това не означава, че сега можете да забравите за упражнения и краката си на дивана, да ляга пред телевизора с чипс. Ти просто трябва да изберете най-добрата форма на физическа активност. Забелязва се тенденция към разширени вени годни уроци по гмуркане - това е най-добрата профилактика на разширени вени и синдром на неспокойните крака.

По-добре е да се изключат тези класове където ще трябва да тичам, да скачат и да се направи интензивни движения. Затова, бягане, каланетика, тегло обучение и степ аеробика и забранени. Хората, склонни към разширени вени, лекарите забраняват да се повиши повече от 3-5 кг. Нежелани и значително натоварване на мускулите на краката и корема, както и рязка промяна в посоката. Ето защо, в "черен" списък включва ски, футбол, тенис и бойни изкуства. Но плуване, водна аеробика, упражнения на велоергометър, йога, пилатес, ориенталски танци и Latina са добре дошли!

Женските хормони, естрогени са лоши за състоянието на вените. Ето защо разширени вени най-често засяга жените. Ето защо разширени вени се случва често при бременни жени - една жена е не само набира допълнителни 10 кг тегло, но и да промени своите хормони. Бременни майки, чиито родители страдат от разширени вени по време на бременност трябва да носят компресиращи чорапи и чорапогащи, ако. Те създават физиологичен натиск върху вените и по този начин да помогне на притока на кръв.

Забелязва се тенденция към разширени вени е по-добре да се откаже от хормонални контрацептиви.
Но на заместване хормонална терапия не трябва да се отхвърли в кулминацията. Днес тя се провежда, въпреки че разширени вени. Въпреки това, под формата на лекарство, доза, продължителността на лечението трябва да координира двама лекари - гинеколог и phlebologist.

"ФАИ Здраве" съветва

За разлика от "големи" спортни Физиотерапията е много по-полезно. Ето някои упражнения за вените:

1. Релаксация. Легнете по гръб, поставяне на възглавница под петата. Дишайте дълбоко и равномерно със затворени очи.

2. Bike. Лежейки по гръб, завъртете крака, който въртеше въображаем педал.

3. На пръсти. Застанете в позиция: краката заедно, ръцете до тялото ви. Поемете дълбоко въздух, бавно се покачва на пръстите на краката. На издишване се върнете в изходна позиция.

4. стъпки. Ходене на място, без да се взема чорапи от пода.

5. балерина. Легнете по гръб, ръцете до тялото ви. Повишаване на краката нагоре, въртящи се на краката в първата, а след това отвън. След това завъртете да се огъват в подножието на глезенната става напред-назад. И накрая, ние трябва да се обърнем към завой и изправяне на пръстите на краката.

6. Стъпки заседание. Той седи на стол, повдигнете петите нагоре и в продължение на 3 секунди остана.

7. Писмо. Той седи на стол, с редуване, първо, а след това на другия крак във въздуха на пръстите напиши дума, например, името на любим човек.

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!