ПредишенСледващото

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Генетика - един от най-науки, чиито бързо развитие очаква човечеството през следващите години. Сега дори учените не могат да си представят всички възможности, които могат да се отварят човек манипулиране на ДНК, но някои от резултатите от години опит с генома вече може да усети всеки - храна в света набира популярност, растения и домашни любимци с променена ДНК.

Ако искате да направите тази очарователна "мутант" или да се насладите на хранене с необичайни свойства, ето няколко опции. че съвременната генетична наука може да ви предложи.

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Първоначално, този метод е разработен за оплождане с ниската раждаемост (т.е. с ниска способност да забременеят), но когато едно от децата в по-нататъшното развитие, учените открили, аномалии в развитието на мозъка, които могат да бъдат причина за аутизъм, експериментите от този вид са забравили.

Между другото, новородени с две ДНК може да се раждат без участието на учените в случаи, когато microchimerism присъства в организма количество генетично чужди клетки, които понякога водят до отклонения в ембрионалното развитие.

2. Плешив пилета, устойчиви на птичи грип

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Учените са изведени "плешиви" пилета, да експериментира с гол порода врата. Те вярват, че тези "птици", за да растат по-печеливши в сравнение с конвенционалните слоеве.

Въпреки това, неуморими изследователи не забравяйте, че природата е дарила пилешки пера, не само в името на красотата, както и за защита срещу насекоми вредители, неблагоприятни атмосферни условия, както и за защита на кожата от ноктите по време на чифтосване.

3. Хипоалергенни кучета и котки

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Ако наистина искате да получите едно куче или котка, но да ви попречи алергии, не се притеснявайте: фирма "Lifestyle за домашни любимци" предлага на клиентите хипоалергенни домашни любимци - кучета и котки с променена ДНК. За разлика от естествените им колеги, домашни любимци не са модифицирани естествени алергени (което, между другото, четири котки и кучета - шест), така че те не влияят на благосъстоянието на домакините.

"Подобрени" домашни любимци имат един основен недостатък: на цена от 6950 $ малко хора могат да си позволят такова удоволствие.

Между другото, "начин на живот за домашни любимци" не са пионери на пазара на генетично модифицирани домашни любимци: Преди това учените са измислили друг начин да се отърве от своите домашни любимци от алергични свойства. С помощта на така наречения метод на "генетичен мълчание" учените са в състояние да унищожи протеин, отговорен за производството на алергените от котки, а ако не искате да изложи любимия домашен любимец тази болезнена процедура, не забравяйте да се вземат лекарства за алергия, когато си играеш с него.

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Един от най-популярните риби в света, отглеждани в промишлен мащаб, подобрена генетика да направят тилапия повече непретенциозен, и правят животни угояват по-бързо на тегло - в днешния риба и месо сектор е доста често срещана практика. Но има една особеност, която разграничава тилапия от другите продукти на генното инженерство - учените са направили така, че светлината се появява най-често при мъжете.

Причината се крие в механизма на защита на потомство, на сегашното състояние на тилапия, - в случай на опасност женската крие яйцата и се запържва в устата си, докато спре да се храни, не е случайно яде деца. Това гладна стачка може да продължи до една седмица, което се отразява отрицателно на растежа на рибата, така че е по-изгодно да се размножават мъже, които нищо не пречи да угояват тегло.

5. Golden морско конче

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Ако имате пари, но сте уморени от скучно златни джаджи, бижута и луксозни автомобили, потърсете необичаен домашен любимец, който ще подчертае консистенцията на собственика и в същото време да му даде много щастливи мигове.

Виетнамски учени разкриха света на морско конче, с предвид обаче, съставен от чисто злато. За раждането му трябваше да се смесват определено количество златен прах и протеин, съдържащ се в медузи, след което добавете получената "коктейл" за морски кончета на прасеца от така наречените "генетичен стрелбата", която се казва, че в бъдеще се намери широко приложение за промяна на ДНК например, при лечението на диабет. Лекарите ще могат да "стреля" чрез клетките, подмяна на проблемните райони на ДНК здрави.

6. камила като химици

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Дубай Генетика отиде собствената си специален начин - те правят промени в генетичния код на някои животни, за да получите генетично модифицирани млякото, способен, според предварителните оценки, за да се справят с някои болести.

Основният материал за експериментите са камилите, защото "корабите на пустинята" непретенциозен храна, устойчиви на болестта и да се адаптира лесно към различни климатични условия.

7. малария комари

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Всяка година около един милион души са били убити, един от най-трудните и опасни в света на болестта - малария. Повече от едно поколение от лекари бият за решаването на този проблем, както и на едно от последните аргументи в учени бойните вярвам създаването на генетично подобрени комари не могат да се разпространи малария, и по този начин има подходящо доминантен ген. С други думи, с конвенционален сдвояване комари и модифицираната потомство са се появили на светлината ще бъде блокиран от гена, отговорен за предаване малария.

Разбира се, има мутации в отговор на риска, които могат да неутрализират положителния ефект на новия ген, защо тогава не се създаде механизъм за генетичен самоунищожение на комарите ", когато поколението ще умре, дори не достига полова зрялост, защото сега това е възможно? Фактът, че резкият спад в броя на комари неизбежно оказват влияние върху останалите членове на хранителната верига, например, могат да изчезнат за няколко редки видове прилепи и насекоми, за които по-специално на комари - един от основните компоненти на диетата.

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

9. Свинско със спанак вкус

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Японците са се увеличили прасета да помогне на любителите на месо подобрят диетата си. Генетично модифицирани порода прасета, наречено на създателите на Попай Прасета в чест на най-известните символи на Дисни карикатури - Капитан папая, които се хранят основно от спанак. Учените са въведени един от спанак на гени, прасе, който преобразува наситени мазнини в свинско, в здрави и лесно смилаеми ненаситени мазнини (линолова киселина).

Въпреки че изследванията все още не е идентифициран усложнения при използването на генетично подобрени свинско, непримирими врагове месо яде този продукт е малко вероятно да се насладите - ". Растително месо" в края на краищата, може просто да ядат зеленчуци вместо изобретяването

10. домашни любимци, светещи в тъмното

10 Генетично модифицирани същества, които може да срещнете днес

Тези експерименти се провеждат, не само да се даде възможност да се даде на всеки други смешни кучета и котки, например, въвеждането на котки гена, отговорни за светят в тъмното хора и подобрява тяхната устойчивост на вирус на имунната недостатъчност. Учените създадоха светещо риба за проследяване на тяхната миграция и, в допълнение, лекарите казват, че експерименти с луминесцентни гени ще ви помогнат в разработването на лечения за болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

Между другото, един от тяхна страна гол с помощта на уникална японска технология е да се създаде изключително красив светлинен коприна чрез въвеждането на подходящи ген-бубено гъсеници.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!