Това е необичаен преглед на портала bgk.hallowedgaming.com. Той се различава от рейтингите на други детски продукти главно на факта, че е невъзможно да се поиска от главния потребителя, "Как ти харесва?" Новороденото не уведоми, вкусни, смес или родителите трябва да купят други банки. Не препоръчвайте да премахнете вкуса на ванилия или да добавите повече течност към сухото вещество. Е, че кожата му не "да мълчи": Отговорът е алергична реакция към неправилно съчетана кърма заместител.

Ето защо експертите по храненето на деца все още остават възрастни. Наталия Власова, основателят на онлайн магазин Красноярск за родители и техните деца, помогна да се направи рейтинг на смеси за новородени. Тя популярно обяснява какво означават числата в името на миксовете. Разказва коя смес за новородени е по-добра. И споделя полезна и важна информация за състава на продуктите.

Експерт в венец от цветя

Наталия Власова, директор на онлайн магазина Красноярск detki24.rf.

Какво се храни в болницата

- Наталия, какво означава номер 1 в името на сместа?

- Цифрата 1 е първата стъпка. Това означава, че сместа е подходяща за деца от раждането до 4, 5 и 6 месеца. Следва втората стъпка, фигура 2. Тя е подходяща за деца от 6 месеца до една година. Номер 3 - третата стъпка. Тя трае от една година до година и половина. Четвъртата стъпка, или фигура 4 - за деца от една година и половина. Като правило, сместа под номер 3 и 4 производители на опаковката знак като "млечна напитка" или "бебешко мляко".

- Соята е опасна за стомахът на децата?

- Соята в детската храна не е опасна. Съвременните соеви смески за деца вдъхват увереност. Обикновено те се предписват на деца от 0 до 6 месеца с алергия към млечен протеин. Соевият протеин се използва много дълго време. През това време бяха представени много аргументи за опасността от соя, както при храненето на децата, така и при възрастните. Но никой аргумент срещу използването на соя не е доказан 100%.

- Необходимо ли е да се търси смес без палмово масло, дали е вредно?

"О, това е палмово масло, колко спорове за него!" Палмовото масло има своите плюсове и минуси. За това можете да проведете отделен разговор с експерт. Така че, сместа трябва да бъде близка до състава на майчиното мляко. Кравеното мляко е лишено от мазнини, така че производителите на бебешка храна да ги добавят сами. Смесите с палмово масло съдържат палмитинова киселина. Това е една четвърт от мастната част на кърмата. Някои производители не използват палмово масло, замествайки го с кокосово масло или друго.

- За кого е суха коза смесена? Изглежда, че се хранят от страдащите от алергия?

- Белтъка от козе мляко е най-близо до протеина на майчиното мляко, поради което дава по-малък шанс за алергии. Ако бебето реагира на протеини от краве мляко, тогава можете да опитате смес за бебета на козе мляко. Но това е много по-скъпо.

- Има ли специални смеси за недоносени бебета?

- Да, разбира се. Много е лесно да ги научите. Заглавието на тази смес е винаги Pres префикс или номер 0. Например, NAN Pre, Nutrilon Pres Frispre т.н. Такива смеси също са подходящи за деца с малко тегло - .. 2.5 кг.

- Родителите искат да знаят коя смес е най-подходяща за новородените. Но те не винаги могат да го контролират. Какви смеси се съдържат в домовете за майчинство?

- Смеси в родилни болници се дават, ако няма достатъчно мляко или не, или бебето има алергия към майчиното мляко. В първия случай смесите се дават с цифрата 1, от 0 до 6 месеца. Във втората - хипоалергенна смес.

Тъй като е възможно да се установи, в майчинството на различни региони на Русия не дават предимство на определена марка на стоките. Във всяка - тяхната оценка на детски смеси. По принцип те купуват това, което доставчикът разполага или прави избор въз основа на цената: средно ниво, категория на масовия пазар. Така че във Voronezh често в родилните домове новородени се предлага смес от Nutrilak. В Калининград е по-голямо търсене "Бебе". На Сахалин хипоалергенният Nutrilon се отглежда. Ако след изхвърлянето искате да купите вкъщи този буркан, който детето вече е вкусило, можете да попитате неонатолога въпрос.

Дете с красиви очи пие от бутилка

Преглед на детската формула

Рейтингът на храните за кърмачета за новородени включва най-популярните марки. Всеки от тях се оценява по отношение на предимствата и недостатъците. Експертът спира на цена и външен вид. Взема предвид дизайна на опаковката и състава.

 • Кабрита 1 злато.
 • Нутрилон Аминокиселини.
 • Фризо соя с нуклеотиди.
 • Бибикол 1 Нани.
 • Nutricia Nutrilon.
 • - Козе мляко за бавачка.
 • Nestle NAN Pre.
 • Nutrilak Premium Soy.
 • "Mamako 1" в козе мляко.
 • "Бебе 1".
 • Similac 1.
 • MD Mil SP "Малката коза".
Миризмата на бяло-жълт нюанс с характерна миризма на мляко е опакована в картон, ламарина или пластмаса. Последните две опции са по-удобни да се вземат по пътя: те имат капак или капаче, за разлика от картонените колеги. От друга страна, всички кутии от калай имат неприятна черта: когато на дъното има малко смесица, става проблематично да се извади от буркана. Външно може би всички смеси изглеждат еднакви. Но под капака на всеки буркан - съдейки по вида на обратната връзка, че смесите се събират от родители, педиатри и експерти - не са едни и същи.

Кабрита 1 злато

Кабрита е малка козаЕкспертна оценка:

- Смес за бебета от 0 до 6 месеца. Произвежда се на базата на козе мляко. Поради това, по-малко алергични, защото козе мляко в състава му е възможно най-близо до майчиното мляко.

предварително пакетиране: продава се в железни банки за 400 g и 800 g.

предимства: качеството е доста прилично, тази смес е избрана от много.

недостатъци: цените варират от 1000 до 1300 рубли на 400 грама и от 1850 до 2100 рубли за 800 грама.

Нутрилон Аминокиселини

Рядък продукт в желязна банкаЕкспертна оценка:

- Смес за бебета от раждането. Но тя не трябва да купува на случаен принцип, тя е назначена педиатър.

предварително пакетиране: налични в метални кутии от 400 грама.

предимства: подходящ за деца с хранителна алергия. В състава няма мляко от протеинови крави, както и лактоза и глутен.

недостатъци: висока цена, варира от 2200 до 2,650 рубли. Сместа често е трудна за придобиване, рядко се случва в аптеките и специализираните магазини.

Фризо соя с нуклеотиди

Банката рисува синя мечкаЕкспертна оценка:

- Смес, която може да бъде дадена при раждане, прах на базата на соев протеинов изолат. Не съдържа лактоза (заместена с малтодекстрин). Поради това, подходящи за деца, които не абсорбират лактоза или кравешки протеин.

предварително пакетиране: наличен в метална кутия за 400 г.

предимства: въпреки факта, че тя не е съвсем обикновена продукция, тя е сравнително евтина, от 580 до 700 рубли.

недостатъци: няма очевидно открити.

Бибикол 1 Нани с пребиотици

Нани от Нова ЗеландияЕкспертна оценка:

- Подходящ за деца от 0 до 6 месеца. Произвежда се в млякото на кози и по тази причина е подходящо за деца с непоносимост към кравешки протеин, както и тези, които са включени от педиатър в групата за рискови хранителни продукти.

предварително пакетиране: наличен в метална кутия за 400 г.

предимства: отговаря на очакванията - както на цена (от 1330 до 1560 рубли), и в качеството.

недостатъци: не е идентифициран.

Nutricia Nutrilon Premium

Nutrilon ще помогне на имунитетаЕкспертна оценка:

- Този продукт е разделен на 4 възрастови категории: от 0 до 6 месеца, от 6 до 12 месеца, от 12 до 18 месеца и от една година и половина, докато сместа е необходима.

предварително пакетиране: компанията произвежда смес в метални кутии от 400 и 800 г. Също така има смеси от 1 и 2 в картонена кутия от 350 г.

предимства: съдържа пребиотици.

недостатъци: не е установено, с изключение на индивидуалната непоносимост.

"Nanny Goat Milk"

Продукт от козе млякоЕкспертна оценка:

- Има няколко вида от тази смес. Така че, "Nanny Classics" - от раждането до една година. Подходящ за тези, които не могат да поемат кравето мляко. "Бавачки с пребиотици 1" - от нула до шест месеца и подобна банка, но с цифра от 2, до една година. "Nanny 3" - суха млечна напитка за деца през годината.

предварително пакетиране: налични в метални кутии от 400 грама.

предимства: всички смеси от "Nanni" се произвеждат на основата на естествено козе мляко.

недостатъци: е по-скъпо от обичайната класическа смес.

Nestle NAN Pre

Протеинова храна от NestleЕкспертна оценка:

- Отива на храна от раждането до 3 години. Тази смес помага на родителите на преждевременно и малки деца. Той се основава на частично хидролизиран протеин.

предварително пакетиране: налични в метални кутии от 400 грама.

предимства: средната приемлива цена.

недостатъци: може да бъде трудно да се намери в аптеките и специализираните магазини.

Nutrilak Premium Soybean

Nutrilac в розова картонена кутияЕкспертна оценка:

- Можете да дадете от първите минути от живота си. Назначен педиатър. Сместа се основава на изолат на соев протеин.

предварително пакетиране: наличен в картонена кутия от 350 гр.

предимства: той се предписва за малка нетолерантност към краве мляко, лактозен дефицит, галактоземия.

недостатъци: не е намерен.

"Mamako 1" в козе мляко

Мамако в розовия бурканЕкспертна оценка:

- Използва се от раждането до шест месеца. Не предизвиква алергии, не нарушава храносмилателните процеси.

предварително пакетиране: налични в метални кутии от 400 и 800 г.

предимства: цената е от 750 рубли за 400 грама и от 1500 рубли за 800 грама, което не е твърде скъпо за коза смес.

недостатъци: очевидното не се разкрива.

"Бебе 1"

Бебе с заек на кутиятаЕкспертна оценка:

- Това е производителят - Nutricia: същият като сместа Nutrilon. Можете да дадете до шест месеца.

предварително пакетиране: в картонени кутии от 350 и 700 гр.

предимства: съдържа мастни киселини Омега 3 и Омега 6, пребиотици GOS / FOS.

недостатъци: не.

Similac 1

Similak без палмово маслоЕкспертна оценка:

- Подходящ за деца под шест месеца. Тя е разделена на два вида: премиум клас в метални кутии от 400 и 900 грама, както и класическа смес в картонен пакет от 350 и 700 грама.

предварително пакетиране: зависи от вида.

предимства: не съдържа палмово масло.

недостатъци: не

MD Mil SP «Коза»

Кози на красивия брягЕкспертна оценка:

- Подходящ за тези, които не могат да пият майчино или краве мляко. Произвежда се за три възрастови категории, както е показано с цифри от една до три на опаковката.

предварително пакетиране: всички смеси се произвеждат в метални кутии от 400 g.

предимства: не предизвиква кожни или други негативни реакции.

недостатъци: висока цена, от 1150 рубли.

Необходимо е да знаем

- Наталия, защо са необходими и какви са аминокиселините, пребиотиците, нуклеотидите?

- Аминокиселинните смеси изобщо не съдържат протеини. Те се предписват на деца с тежки алергии към млечни и соеви протеини. Пребиотици са необходими за регулиране на храносмилането: те помагат за развитието на полезни бактерии в червата. Нуклеотидите са важни за развитието на бебето, образуването на имунитет и работата на червата.

- Как да прочетете композицията на банката, какво да търсите?

- Когато купувате бебе формула, трябва да обърнете внимание на срока на валидност, препоръките за възраст, състава и начина на приготвяне. Също така е необходимо да се обърне внимание на периода на съхранение на отворената смес. Витамините и минералите трябва да присъстват и съдържанието им е 15-20% по-високо, отколкото в майчиното мляко.

Какво не трябва да се включва в сместа: захар, глюкоза, захароза, фруктоза, соя (само за педиатри), нишесте (може да причини подуване, повишено производство на газ).

- Възможно ли е неправилното смесване на сместа?

- При приготвянето на сместа е необходимо внимателно да прочетете метода за приготвяне на опаковката. Винаги стриктно следвайте дозировката и използвайте мерителна лъжица от буркана със сместа. Ако следвате инструкциите, грешно е да готвите сместа просто няма да работи. Да не се смесват предварително. Готови ли сте да пиете не по-късно от един час. Повторно топло не може.

- Какви са условията за съхранение на смесите?

- Условията за съхранение на сместа са посочени на опаковката. Важно е да се разбере, че отворената опаковка на сместа се съхранява на места, по-малко опаковани. Отворете опаковката трябва да се съхранява в хладилника. Всяка смес трябва да бъде приготвена преди употреба и по никакъв начин да не бъде използвана в бъдеще. По време на пътуване, бутилка със смес може да бъде поставена за кратко време в термос или хладилна чанта.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2460 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4461 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1835 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен