Подобно на всички хора, майките на детската площадка могат да бъдат разделени на два вида. Първият - на тези, които разрешават на детето си за всичко, пълзи по снега, да седне на пясъка, който стои на една пейка, а след това да седне на него, кофа лъжичка вода от една локва, и така нататък. Вторият тип - тези, които поставят детето светлина / чисти, води по пътеката, стъпка вляво, стъпка вдясно - стрелба.

Аз тук от първия. И в същото време разбирам, че след раждането детето започва да отнема значителна част от семейния бюджет доста бързо. Логичното решение на дилемата е, че "съжалявам за дрехите, но детето трябва да познава света", ми се струва, че купувам нещо, което вече е било използвано от друго дете. Това е beushnogo.

Сега дъщеря ми е на две години. През това време тя промени реда на седемте гащеризони - есен / пролет, зима, вятър - ако всеки купува в магазин, тогава е 1,5-5000 рубли всеки път. Това е 10-35 000 рубли само за две години. През това време никога не съм ходила в магазина за покупка на външно облекло.

Само тук е необходимо да направите резервация. Купете дрехи в магазина неизвестна китайска марка, разбира се, е лесна и евтина: това не е жалко да се измъкне на мястото за сезона, а след това със спокойна душа да изхвърлите. Но качеството ще бъде подходящо, а вътре в облеклото - мокро или замразено дете. Или всички заедно. Купувам маркови дрехи на форумите най-често - Lassie, Reima, Lenne и други подобни. Оказа се около 2-2,5 пъти по-евтино, отколкото в магазините, а след първото дете те изглеждат същите като преди. Между другото, често след втората можете да препродавате по-нататък, понякога дори за същите пари. И ако видът вече не е стока, дайте го на нуждаещите се.

Между другото, за благотворителността. Със сигурност във всеки по-развит град има такива центрове, които приемат стари дрехи в добро състояние. В нашия, например, такъв център го продава, но е евтин. 90% се дава на нуждаещите се и 10% се продават. Един ден, вкопчвайки се в тези неща, избрах няколко тениски за едно дете в стила на "ние само да носите у дома" и ги купихме ... за 50 рубли всяка. И изсипете супа от тях сега няма нищо против.

Мама с усмивка, висяща на въжето

Друг аргумент "за" е темпът на растеж на детето. През първата година цялото тяло и плъзгачите се сменят на всеки три месеца, за втория - веднъж на всеки шест месеца, а след това, разбира се, по-рядко, но все пак на всеки няколко месеца майка ми хвърли озадачен поглед върху стърчи изпод панталони глезена ", пак малко ? "Разбира се, купуването на бельо е въпрос на хигиена, така че тук обикновено съм за нова. Но трябва да кажа, че не съм намерил друг начин за почистване на дрехи след друго дете освен за банално измиване. Но със сигурност не е необходимо повече.

Наскоро гледа теми във форума, и обявите на "Avito" в търсене на нов костюм, разбрах, че нещата не са сред нещата, е трудно да се намери нещо, което си заслужава, и сред приятели никой не продава нищо подходящо по размер. Купуването отново в магазина е скъпо. Едно познато подкана московския форум, където продават само маркови дрехи, т.е. да копаят и търсят сред стотиците теми, от които не се нуждаете.

Отлично, 15 минути намерени на правилния размер на красив гащеризон, плюс същия продавач намериха ортопедични сандали с подходящ размер. Разбира се, изпращането от друг регион винаги е рисковано, защото това не може да се докосне и погледне, но "моят" продавач се оказа много съвестен и снима почти всеки квадратен сантиметър от гащеризоните. Покупката на красиви (и редки!) Деси сезонни гащета + добри сандали за две хиляди мисля, че е голям успех. Като се има предвид влиянието на курса на цената, между другото, най-вече се покачи през последната година и половина, за да купуват дрехи онлайн сега изглежда особено привлекателен.

Разбира се, има онлайн магазини и съвместни покупки, където цените са много по-ниски, но тук има друг проблем: размерът. Предполагам, че с малко дете е голяма лотария. Един от моите познати, след като поръчаха отново гащеризоните за сина и дъщерята и получи нещо за децата няколко години по-нагоре, изплю и спря да поръчва или купува изобщо - просто започна да се шие. Също така един изход, но тук трябва ръцете от определено място да растат.

Провокативна блондинка в близост до закачалка с детски дребни неща

Видя ли очи възрастните сестри / лели / приятелки, които разбират, че те най-накрая може да се освободи от рафта в килера, чукат на вас всички тези чанти и кутии с думите "дрехи за една година", "гащеризон", "25 двойки обувки "? Тук, между другото, защо от роднини да получават вече износени дрехи - бизнеса обикновено обикновено идват дори пламенни опоненти на закупуване на използваните дрехи? Лично за мен не беше проблем да дадат нещо в лошо състояние, но всичко беше стереотипно розово. Толкова, че току-що преминах по наследство.

Между другото, ако си купите дрехи за бебето да "Avito" или онлайн, а вие за това дълбае чувство за вина (и, разбира се, отвратително майка, съжалявам, че няколко хиляди на самия нещо костюм - нова ходене), след това разходка из втора ръка!

За мен това беше откритие, колко сезондо в нашия град. Опитвайки се да се грижиш за себе си, обаче, не успя - или не харесваше стила, или просто "не". Хареса ми две рокли, но размерът беше прекалено оптимистичен за мен. Но сега знам точно къде да купя красиви и вече носени меки дънки за 250 рубли.

Предвид невероятната помощ на нашата държава, когато има достатъчно дрехи за родилки за пелени (и може би няколко бутилки мляко за увеличаване на кърменето), вие искате да спестите всичко. И преди всичко на това, което е наистина скъпо, но може да струва по-малко. Основното нещо е да пуснете калкулатор на вашия компютър или смартфон по-често.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен