Въпреки младата си възраст деветгодишно момче вече си мисли за себе си като за възрастен и за независим човек. В същото време стаята му все още е пълна с машини и войници и той няма да им позволи да бъдат изхвърлени за нищо. Въпреки това, както и пълнени със sintepon Батман. Рожден ден по-близо - родителите се държи за главата все повече и повече: какво да дам едно момче на 9 години, за да се наблегне на "стабилността" на възраст и да не се обиждат "детински" подарък? И в същото време не е нужно да бързате да растат, дайте шанс да останете малко по-дълго като дете.

Развитието на скока при деца се развива неравномерно и на 9 години този контраст е особено забележим. Някои момчета дори клипер носят въжето и да играе "voynushki" с пръчки вместо пушки, а други - в пълен господар на компютърните технологии и други "играчки за възрастни", презрително гледаше минава покрай невъзпитани-ravesnikov.

Ако искате да направите незабравим и полезен подарък за момче за период от девет години, ще трябва да опитате много усилено. Тук трябва да вземете предвид интересите на детето и неговия темперамент, нивото на "зряла възраст" и дори да изследвате модерните тенденции в развлеченията. И ако няма абсолютно никакво време за това, но искате да се моля? След това изучаваме опита на опитни родители и идеи за подаръци на деветгодишното момче, което успешно е преминало теста на празника.

Акцент - хобита

Дори възрастните са по-доволни да приемат подаръци, които са част от техните интереси, а не само красиво нещо. Какво можем да кажем за децата? Предмет, който предизвиква ентусиазъм за неприсъствие, малък интелектуалец ще се срещне с недоумение. И нека вашият подарък ще струва евтино - най-важното е, че идва на момчето по сърце.

Можете да помолите момчето директно за желанията му. Този метод обаче не винаги води до ясен отговор. И тогава трябва сами да решите проблема. Тук е важно да се покаже чувствителност, да се улови: на това, което момчето се разтяга, за какво говори с трепет в гласа си, какво гледа с "изгарящи очи".

Рожден ден на момчето

Ако момчето обича спокойни игри

Със сигурност деветгодишният Тихон вече има повече от един конструктор на Лего, така че няма да считаме тази опция за способна да предизвика изненада и радост. Има много други идеи за дар за момче.

 • Перфекционната топка. Такъв пъзел няма да остави момчето безразличен, защото изисква постоянство, изобретателност и в същото време предизвика възбуда, а победата носи радост и радост.
 • Дъщеря за дъвчене. Сериозни хора знаят как да управляват парите правилно. Забавната банка за прасета ще помогне на момчето да се научи да приоритизира и събира точната сума за това, което той дълго мечтае. Като опция - банкомат-банкомат.
 • Сглобяеми модели. Независимо да прави най-сложния модел на самолет, ретро-кола или военно оборудване - това е много изкусително и завладяващо за момчето. И след завършването на тази работа непременно ще стане въпрос на гордост и украса на стаята на момчето.
 • Най-робот-динозавър. Всички видове интерактивни играчки сега са на висотата на популярността и такъв подарък със сигурност ще привлече момчето.
Една добра идея е 3D лампа. Заспиване в компанията на любимия ви анимационен герой, Спайдърмен или Iron Man е напълно скучно. Такава нощна светлина не само ще украси интериора на спалнята на момчето, но и ще помогне на момчето да се наслади на сън.

Изберете подарък за скъперник

При избора на подарък за 9 години момче готов да премести планини, и всеки ден да покори върха, главно гаражи, къщи и дървета, е мястото, където гуляи фантазия.

 • Топки. Доброто топче винаги ще бъде прието от неспокойното момче на "ура". Можете да добавите например футболна топка с малка порта и баскетбол със стена.
 • Средства за транспорт. Не се страхувайте, няма да става въпрос за лична кола или дори за кон. За момче, родено през зимата, страхотен подарък - ски, кънки или тръби. За лятото рожден ден - на велосипед, ролкови кънки, скейтборд, пого стик (скакалец, треньор за скок на пролетта), elektrosamokat, рипстик. Модни маратонки с колела - също като момче.
 • Спортен ъгъл. Ако бюджетът и размерите на детската стая позволят, то ъгълът с гимнастически снаряди е отличен подарък за момче на 9 години. Отлично допълнение към него ще бъде например телескопът, дарен от приятел или съученик. Само си представете колко вълнуващи приключения и пиратски войни очаква момчето-магьосник и приятелите му!
 • Шпионски екип. В това облекло вашето момче отдавна ще изкара целия двор за игри на разузнавачи, полицаи и зли гении. Уоки токи ще допълни перфектно подаръка.
 • Будилник с цел. И на него - лък и стрели на галещите. Сега всяка сутрин ще бъде скучно, а изкачването в училище - лесно, защото индианците винаги са нащрек и никога не закъсняват. Като опция - бягство будилник. Такъв подарък ще натовари момчето с положителни емоции от самата сутрин.
 • Воден комплект. Перките, маска за гмуркане и може би водонепроницаем китчър часовник, ще зарадват точно момчето водолаз. По пътя, по който разширяваме хоризонта на детето - даваме енциклопедия "Подводен свят".
 • Aerofutbol. Този нов продукт ще се хареса на момчето и родителите му, защото сега можете да играете футбол, дори и у дома, без да рискувате да се прекъсне любимата ваза на майка ми или стъклото на прозореца, а за една котка, телевизор и друго оборудване не могат да оцелеят.
Все още се чудите какво да дадете на сина си в продължение на 9 години? Билет за мача ще бъде печеливша. Вие ще представите не само семейно пътуване до стадиона - ще представите момчето с незабравими впечатления и емоции за цял живот. И ако той влезе в придатъчната форма с логото на любимия си отбор, например, от кръстникът - пълният ентусиазъм е гарантиран.

Момче, което играе с микроскоп

За да изненадате ерудираните

Дори и да се развиете малко гений, той все още е дете и също толкова доволен от играчките, само в този случай развлеченията трябва да бъдат малко по-интелигентни.

 • Книгата. Не, тридесетата книга няма да бъде рециклирана на рафта на растящия професор. Нека това да бъде енциклопедията на пространството, в комплект с малък телескоп или луксозно издание на "Младият ерудит всичко" - любопитно момче като гъба, усвояване на нови знания, а след това друг и щастливо просветят другите.
 • Микроскоп. Това устройство няма да остане безразлично на момчето-изследовател. Сега той ще открие тайните на природата, недостъпни за човешкото око.
 • Комплекти от експерименти в областта на химията и физиката. В магазините голям асортимент от тези набори и това е една чудесна възможност не само подарък за рождения си ден, но и прекрасен подарък за Нова година: момчето е на 9 години, ще бъде интересно да се извършват експерименти, които не са показали в училище.
 • Интерактивно глобус. Такова нещо дори не може да се нарече играчка - това е повече от забавление. "Умният" глобус с приятен глас ще разкаже на момчето много интересни факти за различните страни и градове. Географията стана невероятно завладяваща не само за деца, за възрастни, с голямо удоволствие ще се научи отново на света.
 • Ферма за мравки. Сега, сега момчето научава, че скриват малките черни трудове от любопитни очи вътре в мравуняка. Наблюдаването на живота на насекомите е много вълнуващо. И вие се чудите къде и защо отива тази много бърза мравка и какво прави тяхната кралица?
Няма да загубите, ако купите шахматно момче. Играта се появи преди 1500 години и все още не губи значението си. И това не е случайно: шахът удивително развива логическо мислене, внимание към детайла, научава се да се изчисли всяка стъпка и предварително да се очакват действията на противника. Това не е просто игра - това е състезание от разум. Какво ще стане, ако бъдещият гросмайстор порасне?

Момче, което играе робот

Подаръци за развитие на таланти

Ако момчето обича някакво изкуство или се занимава със спортната секция, изберете подарък не е трудно.

 • художник. За такова момче няма да бъде излишен набор от качествени бои, четки и палитри. И ако финансирането позволи, можете да представите на момчето графична таблетка или добър статив и например книга за историята на живописта или албум от галерии на известни майстори.
 • Музикантът. За момче в този случай можете да дадете добър инструмент. Разбира се, ние не говорим за вземането на пиано тържествено в един малък апартамент. Но например синтезатор със слушалки е подходящ за тази цел: не изисква много място и момчето ще може да развие своя талант, без да навреди на нежната психика на своите съседи.
 • На спортиста. Момчето, разбира се, ще бъде доволно от професионалното облекло и инвентара.
 • На актьора. Момче с такива наклонности ще се заинтересува да получи домашно кино като подарък. Сега той може да се опита в ролята на сценарист и режисьор, да излезе с най-смелите изпълнения и да приложи най-смелите му изпълнения.
 • На певицата. Добър микрофон ще бъде полезен. И ако добавите към него нов диск с караоке, тогава ще бъде предоставен весел отдих както за момчето, така и за цялото семейство.
Чифт специални обувки винаги е полезен за танцово момче. Ако сте млада майка Григорович, бъдете сигурни, за да получите от родителите подробна информация за размера, марка и модел на обувката към подаръка си момчето е наистина полезно.

Игри, които ще задоволят цялото семейство

Нищо не обединява хората като съвместни игри и забавления. На 9-годишна възраст момчетата започват постепенно да се отдръпват от родителите си - това е обратната страна на отглеждането и за съжаление не може да бъде избегната от мнозина. Дейностите, в които участва цялото семейство, помагат да се разбере по-добре детето, да се възстанови контактът, да се укрепи доверието. Семейното забавление е интересно на всяка възраст. И така, за какво си мислиш?

 • "Монополи". Тази игра вече е станала класика. Въпреки това, тя продължава да бъде интересна както за децата, така и за по-възрастното поколение.
 • "Туистър". Според прегледите тази игра гарантира скучен развлечения.
 • Тенис на маса. Вълнуващите отборни състезания ще бъдат любимо забавление в дома ви.
 • Бадминтон. Спомни си ли, че семеен празник също е игра на открито? Такива развлечения ще донесат емоционална релаксация и ще донесат радост на всички членове на семейството. Като опция: пръстен, голям боулинг, тенис.
Дарът, направен от собствените си ръце, може да се превърне в късмет. Поставете филма за рождения ден от видеоклиповете от различни периоди от живота му, вмъкнете смешни снимки, изберете музиката. Този оригинален подход със сигурност ще бъде оценен от сина.

Деца с топка и ракета

Какво да даде момче в продължение на 9 години: дали е дошло времето за високи технологии

Ако планирате да представите определено приспособление на момче, не бързайте да купите най-новите модели на оборудване. На девет години детето не е в състояние да разбере стойността на парите, а не всяко момче знае как да се отнася с грижи. Възможно е рожденият ден да има само време да се похвали с скъпа новост пред своите приятели и настоящето няма да оцелее при по-нататъшния познат. iPhone или iPad - твърде скъпи подаръци за деветгодишно момче, дори ако семейният бюджет го позволява. Не се хвалете много за детето, помислете какво ще се случи, когато синът навърши 15 години?

В този случай би било по-правилно да дадете на момчето стилни безжични слушалки, преносим високоговорител, камера, модерни сензорни ръкавици. Отлична опция би била например волан, префикс за компютърни състезания, джойстик, очила за виртуална реалност, PSP, mp3 / 4 плейър.

Избирайки подарък за момче на 9 години, спрете за едно нещо, което дълго ще стимулира детето за дейност, търси, развива го физически или интелектуално, затопля интереса към нови знания и умения. Един подарък - еднодневно шоу ще разочарова само момчето за рожден ден.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
54036 12 Подарък за момиче от 12 години: подгответе изненади за модата и интелигентността на жените 49287 12 Подарък за момче от 12 години: празник във въздуха, на кон или в друга страна 31037 12 Подарък за момче от 8 години: изненади за умни мъже, спортисти, творчески личности и не само