Защо възрастни като празници? За възможността да се съберете с цялото семейство, за топла атмосфера и искрени разговори. И защо децата обичат празниците? Разбира се, за подаръци! В рамките на няколко седмици детето започва да брои дните до скъпата дата, когато ще получи дългоочаквани изненади. За да не се заблуждавате с избора на това какво да дадете на момче в продължение на 8 години, трябва да вземете предвид спецификата на възрастта, най-новите модни тенденции, както и личните предпочитания на детето.

Изненадващо е много по-лесно да изберете подарък за седемгодишно момче, отколкото осемгодишен. Изглежда, че разликата е малка. Но на осем години детето изпитва повратна точка в развитието си. Изгледите и самоуважението започват да се формират, някои психологически характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание. Ето някои характеристики на този възрастов период.

 • Има мечти и планове. Детето първо си мисли сериозно кой иска да бъде.
 • Има идоли. Обикновено това са герои от филми и карикатури. Но истински хора могат да бъдат пример за това.
 • Настроението често се променя. Пълното доверие в себе си бързо се заменя от отчаяние и обратно.
 • Когнитивният мотив е на първо място. Момчето иска да получи нови знания и умения, да се запознае с нови хора.
 • Независимост и независимост се проявяват. Детето има своето собствено мнение, което е готов да защити, без да се страхува от властта на старейшините.
 • Спонтанността се губи. Има тайни.
 • Има социализация. Има нужда от уважение и признание. Някой го удовлетворява поради оценки и постижения и някой обръща внимание на поведението и външния вид.
 • Загрижеността изчезва. Трудно е едно дете да се справя с едно нещо от дълго време, иска да бъде в постоянно движение.

Какво да дадете на момче в продължение на 8 години: детско креватче за родители и гости

От родителите, бабите и дядовците, от кръвта и други гости, детето чака внимание и подаръци. За да станете най-добрата приятелка на момчето, представете си незабравима изненада.

Игри и играчки: детството продължава

Избор на подарък за момче на 8 години, неволно задаване на въпроса: "Играе ли в играчки?". Детето вече отива на училище, посещава секциите. Но това не означава, че детството свърши, а играчките на момчето вече не са от интерес. Все още е интересно! Те просто трябва да бъдат повече "възрастни".

 • Радиоконтролирани играчки. Дори възрастни мъже са доволни. Какво можем да кажем за осемгодишно момче? Просто не купувайте тривиални автомобили. Човекът ще бъде по-интересно да играе с хеликоптер, лодка или робот.
 • дизайнер. Децата обичат да въплъщават фантазии в визуална форма. Един добър избор ще бъде набор от различни детайли, от които можете да построите цял град с къщи, дървета и автомобили. Има дизайнери, състоящи се от миниатюрни тухли, които трябва да бъдат комбинирани с решение, както в реален строителен проект.
 • "Jang". Една игра, която включва изграждане на кула от дървени пръти. Той не само поглъща внимание, но също така тренира логика и развива сръчност. Отлична възможност за отдих с родители или приятели.
 • Набор от млад магьосник. Детето ще се почувства като истински илюзионист. Можете да подобрите майсторството по време на импровизирани домашни концерти или забавления с приятели.
 • пъзели. Ще бъде особено интересно, ако вместо обикновените картини дадете на момчето пъзел с неговата снимка.

Момчето с усмивка чете книга

За най-умните

Как да изберем подарък за нова година за момче на 8? И за рождения си ден? Ако си спомняте, че осемгодишните деца са все още "мошеници", тогава ще ви напомнят много интересни идеи за любопитни момчета.

 • Книгата. Кога, ако не на осемгодишна възраст, прочетете историите за пътуванията на д-р Айболит и приключенията на Незнайката? Действителен подарък също ще бъде цветна енциклопедия.
 • Комплекти за домашни експерименти. Подходящ за момчета, които се интересуват от науката. Детето ентусиазирано провежда физически експерименти или наблюдава химически реакции в собствената си домашна лаборатория.
 • телескоп. Гледането на звездите е една от най-вълнуващите дейности. И да ги гледаме от разстоянието на протегнатата ръка е още по-интересно.
 • глобус. Дарът може да изглежда тривиален. Но само на пръв поглед. Глобусветът, глобусът, говорещият глобус, плаващият глобус далеч не е пълен списък с вариации.
Ако детето не се различава в любовта към четенето, приближете се към въпроса по оригинален начин. Дайте на момчето MP3 плейър, като го заредете по-интересни аудио книги с произведения на изкуството или когнитивна информация.

По-бързи, по-високи, по-силни: спортни подаръци

Дарът за 8-годишно момче трябва да бъде не само приятно, но и полезно. И какво може да бъде по-полезно от спорта? Следните подаръци ще дадат на детето любов към активния начин на живот.

 • гири. За младите бодибилдъри се намират модели с възможност за регулиране на теглото. Дарът ще продължи много години и ще остане релевантен, докато детето расте.
 • Ролетни кънки. Подходящ за любителите на активната игра. Изберете модели с възможност за регулиране на размера. Не забравяйте да прикрепите каски и защитни подложки към лактите и коленете си.
 • Футболна топка. Изберете качествена инвентаризация на естествена кожа. Можете да потърсите сувенирни топки с автографи на футболисти от любимия отбор на момчето.
 • Бокс круша. Дарение на истински човек. Уроците по бокс (дори и в домашни) развиват сила, гъвкавост и издръжливост. Като гири, такъв подарък ще продължи много години.
 • Шведската стена. Изключителен принос за физическата форма и здравето на детето. Момчето ще бъде доволно от превръщането на стаята си в мини фитнес зала.
 • батуд. Всъщност, ако семейството живее в частна къща с голям вътрешен двор, за да приюти атракцията.
Когато решавате даден спортен подарък, помислете за състоянието на здравето на детето. Активните игри имат много противопоказания. Ако момчето ги има, може би трябва да помислите за закупуване на шах? Това също е спорт.

Момчето се възползва от статива

Творчески изненади

Тези, които обичат да правят или са любители на определени видове изкуство, можете да предложите такива опции.

 • Скица с бои. Прекрасен подарък за млад художник. Тя дава възможност да се създават не само у дома, но и в природата.
 • Комплект за изгаряне или дърворезба. Една истинска мъжка форма на изкуство. Вярно е, че е необходимо да го овладеете заедно с някой от възрастните.
 • Комплект за производство на модели на кораби или самолети. В комплект от готови части за монтаж, изработени от дърво или пластмаса. Обърнете внимание на комплекта с бои или стикери, за да украсите плавателния съд.
 • Комплект за производство на birdhouse. Това е набор от заготовки. Събирайки къща за птици, детето ще почувства, че прави нещо много полезно и важно за птиците.
 • Комплект за производство на фигурки от гипс. Запълването на разтвора в специални форми и боядисване на фигурите, детето може самостоятелно да направи сувенири за приятели.
Оригинален подарък от родителите е новият дизайн на детската стая. Ако детето е творческо лице, лепене стена хартия оцветяване на стената. Те обикновено са маркирани с контури от приказки, които детето може да рисува с боя или маркери.

Дайте импресии

Какво да дадете син в продължение на 8 години, ако вече има много книги, играчки и всичко останало? Разбира се, живи впечатления.

 • Пътуване до зоологическата градина. Това ще бъде от значение, ако детето не е съществувало на такива места.
 • Плуване с делфини. Услугата може да бъде поръчана в делфинариума. Съдейки по рецензиите, забавленията не могат да бъдат забравени.
 • Обиколка в здравния лагер. Възможност за истински дом, които търсят нови открития и обичат да пътуват. В допълнение, това е чудесна възможност да се правят нови приятели.
 • Разходка до развлекателния център или увеселителен парк. Нека детето да се възползва от правото си на неограничен развлечения.
Дори един обикновен подарък, който е доста евтин, може да предизвика буря от емоции и да бъде запомнен за цял живот. В апартамента или в двора на къщата можете да организирате за момчето търсенето на изненада с карта, съвети и задачи.

Щастливо момче, което минава през полето с хвърчило

Още няколко успешни опции

Много от необичайните опции могат да бъдат намерени на страниците на онлайн магазините.

 • Нощен проектор. Прожекцията на звездното небе или морските вълни по тавана и стените ще даде на децата въображението и ще им помогне да се представят като пътешественик, астронавт или супергерой.
 • Термо и кутия за обяд с оригинален дизайн. Ако едно момче носи лека закуска на училище или за упражнения, подаръкът ще бъде по свое желание. Особено, ако елементите са декорирани в стила на любимите ви карикатури.
 • Хвърчилото лети. Изберете змия с някаква необичайна форма. Дори по-добре, ако летящият красив мъж ще направи татко със собствените си ръце, а на рождения му ден ще започне тържествено със сина си, като учи всички тънкости.
 • Детски куфар на колела. Необходимо е, ако семейството пътува често. Това ще бъде полезно за деца, които редовно посещават конкурси или състезания.
 • часа. То не трябва да бъде обикновен часовник, а супер-устройство, което включва фенерче, компас, диктофон и много други интересни функции.

Какво детето не харесва: списък на неуспешните идеи

На осемгодишна възраст децата са достатъчно съзнателни, за да не навият истериците поради неприятния дар. Въпреки това те не контролират емоциите, както и възрастните. Ако не искате да видите разочарованието на момчето за рождения ден, не забравяйте какви идеи трябва да бъдат изоставени.

 • Меки играчки. Мечки, зайци и други плюшени герои няма да представляват интерес за осемгодишното момче. Това е момичен подарък.
 • Домашни любимци. Само родителите имат право да правят такива изненади. Ако сте гост, се откажете от тази идея (или се консултирайте с майка и баща си). Детето, разбира се, ще бъде доволен от нов приятел, но грижите за животните и разходите за поддръжка ще паднат върху раменете на родителите. Освен това семейството може да е алергично.
 • Облекла и обувки. Децата и възрастните имат различни идеи за модата. Не рискувайте купуването на гардероб. Не може да се отгатне както с размера, така и със стила.
 • Училищни консумативи. Учебници и планирани покупки за офис, които не са свързани със забавления. Детето очаква празник и изненади, а не напомняния за ежедневния живот в училище.
 • Начало Продукти. Малко вероятно е осемгодишната магьосница да се наслади на комплект спално бельо или завеси. Дори ако елементите са за неговата стая и героите от любимите ви карикатури са изобразени върху тях, се отказвайте от тази опция. Помислете дали момчето ще иска да каже на приятелите си, че са му дал завеси за рождения си ден?
Не може да се каже, че училищните подаръци са напълно забранени. Момчето ще се радва на модерна раница с 3D отпечатък или оригинален молив, както никой в ​​класа няма да има.

5 съвета за избор на подарък

 1. Гледайте модата. Вижте какво имат другите деца. Вероятно сега е модерно събиране на колекция от играчки, гледане на карикатура или хоби. Помогнете на детето да следи другите.
 2. Обърнете се към родителите си. Ако сте гост, не е лесно да изберете сами подарък. Посъветвайте се с родителите си какво мечтае момчето.
 3. Вземете предвид сезонния фактор. Ако рожденият ден е през зимата, не давайте кайт или ролкови кънки. Дарът трябва да бъде такъв, че да може да бъде тестван незабавно.
 4. Не трябва да има еднакви подаръци. Свържете се с всички гости на празника, така че да не изберете същият подарък като другия гост.
 5. Следвайте детето. Отидете с момчето за разходка из търговския център. Проследявайте реакцията към тези или други продукти.

Колкото по-възрастните деца стават, толкова по-трудно е да се харесат изненадите. Особено трудно е да изберете подарък за момче от 8 години. Това е повратна точка, когато се формира мироглед, започва търсенето на себе си. Детето иска да бъде като всички останали и в същото време се различава от останалите. Когато избирате подарък, психически се върнете в детството си. След като погледнете нещата през очите на осемгодишната магьосница, ще намерите точно това, от което се нуждаете.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
54025 12 Подарък за момиче от 12 години: подгответе изненади за модата и интелигентността на жените 49282 12 Подарък за момче от 12 години: празник във въздуха, на кон или в друга страна 21464 12 Подарък за момиче от 10 години: изпълняваме мечтите на малки принцеси