Десет години - за много деца тази възраст става символ на прехода към по-възрастен живот. Момчетата все още обичат играчките и дизайнерите. Но те вече искат да "притежават" по-сериозни теми и притурки. Какво да дадеш момче в продължение на 10 години, за да почувства значението му и признанието на възрастните? Трябва да е функционално нещо, което той може активно да използва или да се хвали с приятелите си.

При избора на подарък трябва да имате предвид различни фактори. Какво дете е пристрастено, какъв е характерът му, как той общува с други деца и възрастни. На десет години момчето вече има своите желания, нужди, мечти. Той може да каже точно какво иска и за какво е безразличен. Това се случва, че по някаква причина не работи това, което детето чака на рождения си ден. Тук възрастните трябва да се свържат остроумие.

Охлаждащи опции

В ерата на информационните технологии детето рано се учи как да работи с електронни приспособления. Плюс такъв подарък е, че ще отговаря напълно на всеки човек. Всяко момче ще може да намери нещо интересно за себе си в телефона или таблета. Това могат да бъдат игри, разработване на приложения, фото и видео камера. Технологията обаче не се ограничава само до компютърното поле.

 • Модели на радиоуправление. Такива "играчки" се харесват не само от децата, но и от много възрастни. Има много възможности: самолети, хеликоптери, коли, кораби. Съществуват и по-сериозни "възрастни" модели. Например, quadrocopters, които са оборудвани с видеокамера. От децата те са по-трайни, увеличена скорост на движение, размер. С тази техника дори организират състезание, въпреки че за детските състезания моделите също са подходящи.
 • Giroskuter. Децата я използват за развлечение, а не за бързо движение. Въпреки това, много деца и юноши gyroskouter дава възможност да разнообразят обичайната разходка. Скоростта му е сравнима със скоростта на движение на светлината. Това устройство е в състояние да преодолее ниските бариери, ями и пътни грешки. Основното предимство на тази техника е, че ви позволява да развиете чувство за баланс и концентрация.
 • роботи. Могат да бъдат човешки механизми, които знаят как да "отговорят" и да изпълняват различни команди. Има и модели за битки, когато два робота са изложени на пръстена и използват контролния панел, за да се опитат да победят противника.
 • слушалки. Това е универсален подарък за любителите на музиката. Слушалките често се разпадат и се губят, така че периодично родителите трябва да ги актуализират. Можете да изберете обичайния вакуум и може - голям. За детето, основната разлика в използваемостта.
 • Детски GPS часовници. Те ще бъдат добър подарък не само за момчето, което често флиртува и тича към съседните дворове, но и за родителите. За едно дете - това е стилен аксесоар и възможността винаги да знае времето. За родителите - възможността винаги да са наясно къде са техните деца.
 • камера. За 10-годишно момче, не вземайте скъпи огледални технологии. Ако той обича да прави снимки, можете да си купите аматьорски "SLR". Още е рано да разбере всички сложности на професионалната камера. Но дори и с евтин инструмент детето ще може да получи висококачествени снимки.
 • Видео игри и софтуер. Малките компютърни гении ще бъдат доволни от дългоочакваната игра или липсващата програма. От предпочитанията в тази област е по-добре да се учи от детето.
Някои родители предпочитат да използват по-малко джаджи. Ето защо, преди да купите подарък, трябва да се консултирате с него и да разберете дали детето се интересува и е полезно за такъв инструмент.

За млади спортисти и неспокойни

Спортните подаръци ще са полезни не само за онези момчета, които отиват в секция или спортен клуб. В тази област можете да намерите подходящ подарък както за забавни, така и за тези, които изобщо не са приятелски настроени към спорта. Но ако едно дете с удоволствие се занимава с всякакъв вид спорт, най-добрият подарък за него ще бъде новото оборудване и други спортни атрибути.

  • Улични игри. Може да бъде комплект за бадминтон, ракети и топки за голям и тенис на маса. Ако момчето обича игри отбор, той може да хареса топката за футбол, волейбол или баскетбол. Можете да дадете набор за домашен баскетбол, който включва висящ кош и топка.
  • Спортни "оръжия". Това включва лък и стрели, прашка. Въпреки че на десетгодишна възраст момчето все още е твърде рано да се занимава с такива спортове, той лесно може да стреля под наблюдението на възрастни или в специални институции. Можете да си купите оръжие за деца или машина, която изстрелва бутилки и пластмасови пелети. За всяко оръжие е по-добре да закупите специална цел, така че момчето да научи точност и концентрация. Бурята на радостта може да предизвика неприятности. С тях можете да се научите да правите много трикове. За деца, подходящи специално, с меки подложки.
 • Окачен или под "круша". Този подарък ще се хареса не само на онези, които отиват в секцията на бойните изкуства. Крушата развива координацията, силата и издръжливостта. По време на ритниците и краката работят всички мускули на тялото. Такъв подарък ще помогне на детето да се чувства по-уверено, да се справи с отрицателните емоции.
 • Скейтборд, дълга борда, кръстосвач. Това е борда за екстремисти. Те се различават по форма и набор от основни трикове, които могат да бъдат изпълнени с тях. Но всеки борд дори може да научи дете на прилично ниво. Те могат да организират "трик" състезания, да се обучават заедно с приятели и просто да карат скейт.
 • Спортни комплекси за дома. Те нямат възрастови ограничения, защото дори и за възрастни има сериозни спортни стени. Комплектът от домашни "спортни площадки" включва пръстени, хоризонтални барове, въжени и твърди стълби, барове, табла за баланс, фитнес топки ... Всяко момче ще може да намери черупки по свое желание.
 • Комплект за плуване и "гмуркане". Ако детето обича да плува - може да се наслаждава на комплекта за гмуркане. Той включва маска или очила, тръба, перки или моноласти, неопренови костюми, ушни капачки и нос. Можете да дадете специален случай за камерата за подводна фотография. Ще има подходящо оборудване за тези, които обичат да плуват на повърхността, например матраци под формата на животни и надуваеми топки.
Ако едно десетгодишно момче изобщо не се интересува от спорта, тогава такъв подарък за него е малко вероятно да бъде интересно. Но ако наистина искате да представите вашето дете за празника с нещо "активно", тогава можете да изберете по-тихи игри като дартс, twister или хокей на въздуха. Те изискват детето да бъде не по-малко активно, но играта се провежда в лесна и забавна форма.

Какво да дадете на момче в продължение на 10 години в сезонни почивки

Сезонните неща са разделени на лято и зима. Обикновено детето иска да получи като подарък това, от което може да се нуждае, независимо от времето на годината. Но ако едно момче е любимо на определен спорт, например хокей, то определено ще бъде доволен от такова представяне.

Момче на 10 години на новогодишна нощ или рожден ден може да направи следните подаръци.

 • ски. Те ще трябва да си купят специални обувки и ски писти.
 • кънки. Това не е само зимен подарък за момче от 10 години, защото можете да карате кънки на пързалка.
 • сноуборд. Зимен борд трябва да се вземе само ако детето вече се е занимавало с този спорт. Сноубордингът може да се практикува не само в ски курорти, но и в специално оборудвани курорти в големите градове.
 • Snezhkolep. Аналогов на воден пистолет. Само вие трябва да я заредите не с вода, а със снежни топки.

Летните подаръци могат да включват такива елементи.

 • Леки дрехи. Оригинални тениски с интересни отпечатъци ще привлекат много момчета от десет години.
 • Ролетни кънки. Добър аналог за зимни кънки. За ролките е желателно да се закупи специална защита: подложки за коляното, подложки за лакти, каски.
 • Оборудване за туризъм. Ако едно момче обича пешеходен туризъм, гора ходи и пътува, тогава определено ще хареса собственото си облекло. Това може да бъде буркан за вода, термос за чай, просторна раница, оригинална спален чувал. Особено дете може да хареса компас, бинокъл или GPS-навигатор.

Мама и синове играят въздушен хокей

Домашни игри и уроци за начинаещи изследователи

За какво да дадете син или кръщелник от 10 години, е по-добре да мислите предварително. Един от най-универсалните и интересни се считат за различни развиващи се, полезни и просто интересни игри. Има къде да се обърнете. Най-подходящите в тази възраст могат да бъдат различни игри и подаръци "за ума".

За различни домашни игри е възможно да носите следното.

 • Тенис на маса или хокей. В магазините тези игри се продават в различни размери. Включително и тези, които могат да бъдат инсталирани директно на масата.
 • Въздушен хокей. Много забавна игра за двама или повече хора. Развива концентрацията и реакцията.
 • въжеиграч. Весела игра за компанията. Под ръководството на лидера играчите поставят един крак или ръка върху посочения цвят. Екипът, който първо загуби баланса си и пада, ще загуби.
 • конструктори. Дори след десет години дизайнерите не губят своята релевантност. Колкото по-голямо е детето, толкова по-сложен е комплект, който може да си купи. Например, има интересен и доста сложен дизайнер на железни части, който е сглобен с отвертки и гаечни ключове.
 • Редовни и 3D пъзели. Например, пъзел с любимите си герои от филмите.

За всяко дете има игра на интереси. Сред най-популярните са следните.

 • Genga. Игра на внимание и концентрация.
 • монопол. Това е бизнес игра. Има толкова много вариации в онлайн магазините. Например, тематични, с фигури и карти от Хари Потър и други популярни книги или филми.
 • Uno. Карта игра за внимание и реакция.
 • мафия. Любими от много, детектив-психологическа игра, където трябва да определите кой е получил мафията.
 • Скрабъл или Скрабъл. От ограничения брой писма трябва да напишете думи и да ги разпространявате на специални знаци.

За любопитните такива подаръци са подходящи.

 • книги. Такъв подарък от 10 години, момчето е подходящо само в случай, че знаете за книжните предпочитания на млад герой. Въпреки че книгата може да бъде купена не само артистична. Подходящо преподаване "трактати" по темата за рождения ден. Книги, които помагат лесно, във форма на игра, да овладеят някой учебен предмет. Те ще бъдат особено интересен дар на книгата, в който се разкриват тайните на различни трикове.
 • телескоп. За един млад астролог не е необходимо да се купува скъпо оборудване - дори и с обикновен телескоп, човек може да наблюдава движението на небесни тела.
 • микроскоп. Такъв подарък ще зарадва младия ботаник. Децата са готови да изследват под микроскопа почти всичко наоколо.
На десет години детето вече знае и знае много, той достига до целия възрастен, се стреми да изучава всичко сам. "Интелигентните" подаръци ще му помогнат да усети доверието на възрастните и да увеличи авторитета сред връстниците.

Очарователни и оригинални изненади

Ако смятате, че е скучно да дадете книгата и всички обичайни игри вече са притеснени, можете да опитате да изберете нещо по-нестандартно и запомнящо се. Много интересни подаръци могат да се намерят в специализирани онлайн магазини. Детето ще бъде особено удоволствие да получи изненади от кръстник. Такива неща няма да позволят скука не само на децата, но и на възрастните.

 • Комплекти за химически или физически експерименти. Голяма възможност за млад изследовател. Детето ще може сами да смеси различни "реагенти", съгласно инструкциите и лесно ще научи как да прави затворени електрически системи. С предпазни мерки за безопасност подобни комплекти ще бъдат абсолютно безопасни.
 • Красиви бельо и интересни интериорни предмети. Спалното бельо може да бъде с отпечатъци от любимите ви герои и герои от филми и книги. Можете да дадете необичайна торба за стол, която лесно променя формата си. И можете да поръчате бюро под формата на слон или носорог.
 • Начало планетариум. Той проектира изображението на пространството на стената или тавана. Изображенията са много красиви и обемни. Този подарък ще зарадва всяко дете.
 • Декоративни елементи на стената. Стаята лесно може да бъде украсена с това, което детето ще се радва да види. Това могат да бъдат тематични стикери, 3D картини.
 • Размита команда. Това е забавна играчка, с която можете да научите как да покажете различни трикове. Изглежда, че червеят работи само по себе си. Ентусиазирани ревюта на тази играчка могат да бъдат чути от деца от всички възрасти.
 • Весела будилник. Можете да намерите различни модели. Такива будилници започват да се движат по стаята по време на разговор, някои са оборудвани с летящи остриета, други се правят под формата на мишена, от която трябва да стигнете, за да изключите камбаната.
 • Полимерна глина. От полимерна глина можете да правите различни неща. Едно момче може да направи красива украса за майка си или съученик със собствените си ръце, да слепи фигурата на любим герой или да украси коледно дърво с играчки от свое собствено производство.
 • 3D писалка. С този бутон можете да създадете триизмерни форми. С него е лесно да се управлява и момчето бързо ще разбере какво е това и ще изненада приятели с творчеството си.
Добър подарък от родителите е тематични комплекти. Те могат да бъдат елементи, създадени въз основа на книги или любими филми. Например, според известния "Хари Потър". В мрежата можете лесно да намерите фрагменти, Quidditch комплекти, Bertie-Botts, които са известни с голямо разнообразие от вкусове. Съществуват множества от светлинни мечове от "Междузвездни войни", различни колекционерски фигури.

По този начин дарът на 10-годишно момче трябва да бъде "осезаем". Децата на всяка възраст чакат за красивите си кутии и подаръци, които могат да бъдат използвани в бъдеще. По-добре е да не им давате билети за събития, то може да унищожи очакванията на детето. Но можете да прекарате рожден ден или друга ваканция в делфинариума, конния клуб, на лодка, в въжени паркове или дори на екскурзия. Подобен ден ще се запомнят отдавна не само от деца, но и от възрастни.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
54036 12 Подарък за момиче от 12 години: подгответе изненади за модата и интелигентността на жените 49287 12 Подарък за момче от 12 години: празник във въздуха, на кон или в друга страна 31037 12 Подарък за момче от 8 години: изненади за умни мъже, спортисти, творчески личности и не само