До определена възраст момичетата се интересуват от кукли и плюшени играчки. Но до 12-годишна възраст се формира уникален темперамент и се появяват хобита. Докато някои момичета са потопени в творчеството, други водят футбол с момчета. Някой друг стои на облаците и прекарва свободно време в компания за играчки и някой вече знае точно какво ще прави в бъдеще и се учи твърдо. Всичко това трябва да се има предвид при избора на подарък. Какво да дадеш на момиче в продължение на 12 години? Как да не загубим с избора?

От десетгодишна възраст всяка година животът на детето представлява определен етап от развитието на личността на възрастните. На 12 години не е толкова лесно да изберете подарък за момиче. За да определите най-добрия вариант, трябва да вземете под внимание психологическите характеристики на подрастващите:

 • детето започва да се нарежда сред възрастното поколение;
 • има тенденция да се копират маниерите на родителите, по-възрастните другари;
 • момичето започва да се тревожи за външния си вид;
 • детето филтрира информация, запаметявайки само най-важната информация;
 • има първи комплекси по отношение на вида и социалното ниво;
 • чести промени в настроението на фона на хормоналните промени;
 • способността да се определят цели се формира;
 • момичето започва да изразява желанието за свобода на мисълта и действията;
 • детето има свое собствено мнение, той е готов да го защити.

Какво да дам на момиче в продължение на 12 години: добри подаръци

Рожден ден, Нова година, 8 март - не е пълен списък с причини да направите подарък за дете. Изборът на изненада за 12-годишно момиче трябва да бъде разгледан с особено внимание.

Подаръци за хоби

Правилното решение ще бъде дар за 12-годишно момиче според хобитата си. Ако рожденото момиче е създало хоби, просто отидете в специализиран магазин, където можете да намерите много интересни и полезни подаръци.

Табла - идеи за подаръци за хобита

ентусиазъмИдеи за подаръци
чертеж- Стълб;
- скеч;
- набор от бои (акрил, масло, акварел или гваш);
- комплект четки;
- книги за рисуване;
- албум от произведения на известни художници;
- сертификат за посещение на майстор класа;
- платно с номериран шаблон за оцветяване;
- набор маркери или гел химикалки
музика- Музикален инструмент;
- MP3 плейър;
- безжични слушалки;
- билет за концерта на любимия ви художник;
- книга за известни композитори;
- сертификат за записване на песен в професионално студио;
- събиране на винил запис и грамофон
ръкоделие- шевната машина;
- комплект за бродиране на снимки с нишки или мъниста;
- комплекти за създаване на рамки за снимки, ключодържатели, магнити за хладилници и други дрънкулки;
- полимерна глина и допълнителни инструменти за работа с нея;
- настроен за scrapbooking;
- качествени чешки мъниста и аксесоари за домашно бижу;
- комплект за направа на сапун
спорт- Ролкови кънки;
- комплект за игра на бадминтон;
- шведска стена;
- просторна торба за тренировка;
- велосипед
Около 12 години много деца проявяват истински интерес към фотографията. Те искат да заловят интересните моменти от живота си, както и красотата на околния свят. Ето защо, голям подарък от родителите ще бъде камера. Разбира се, закупуването на професионална техника е твърде рано, но обикновената "сапунена тава" ще бъде добра помощ за начинаещ фотограф.

"Умната" полезност

Избирайки подарък за Нова година на момиче на 12-годишна възраст, което има образование като приоритет, няма да изгубите пари, ако дадете нещо, което ще ви помогне в ученето и саморазвитието.

 • книги. Дори в ерата на цифровите технологии, когато необходимата информация може да бъде намерена в Интернет, хартиените издания не губят своята релевантност. Освен това е модерно да четете сега. Защото момичето ще се радва да получи като подарък интересен подбор от художествена или образователна литература.
 • диктофон. Всяка година училищната програма става по-интензивна и по-сложна. Физически е невъзможно да има време да записва и да си спомня всичко, което учителят казва. Dictaphone ще бъде отличен подарък за внимателни студенти, които не искат да пропуснат нещо важно.
 • USB флаш устройство. За да съхранявате есета, тестови документи и електронни версии на учебници, давайте на ученичка USB устройство. Изберете флаш устройство с оригинален дизайн под формата на ягоди, шоколад или анимационен герой.
Добра алтернатива на хартиените издания ще бъде електронната книга. Момичето може да изпълни паметта на устройството с любимите си произведения на изкуството и преподаване на литература. Тази притурка е много по-полезна от таблета. Използвайки го, момичето няма да бъде разсейвано от игри и социални мрежи.

Розова козметична торбичка

Трикове на лейди

И докосващата принцеса и едно дръзко "малко момиче" осъзнават женската си природа и искат да изглеждат привлекателни. Избирайки подарък за 12-годишно момиче, обърнете внимание на момичетата.

 • собственик на козметичен салон. Изберете ярък и стилен аксесоар с голям брой отделения, в които можете рационално да поставите вашите предмети за красота. Поставете най-необходимите лекарства в козметичната торбичка (балсам за устни, лак за нокти, тоалетна вода).
 • декорация. Необичайни гривни, оригинални пръстени, ярки обеци, блестящи фиби - това ще зарадва всяко момиче. Облечете момичето на рождения ден с набор от бижута. И от приятел до виновника на празника, ще бъде хубаво да си направите бижута сами. Добър подарък от кръстник ще бъде миниатюрна златна обица или верига.
 • чанта. До 12-годишна възраст момичето има достатъчно лични неща, които да носи. Този телефон, огледало и гребен, както и много други малки неща. Така че не се заблуждавайте, ако представите стилна миниатюрна чанта или модерна раница.
 • Комплект декоративна козметика. Момичетата обичат да експериментират с червилото на мама, докато не види. Ако една млада дама има нужда да се грижи за себе си, защо да не й се наложи да се грижи за себе си? Изберете козметичен комплект в ярка къдрава кутия, предназначена за деца. Комплектът обикновено включва няколко естествени нюанса на червило, сенки и руж. Такива продукти се характеризират с мека текстура и безопасна формула.
 • Облекла и обувки. Любовта на модата за момичетата в кръвта. Независимо от броя на предлаганите дрехи, младата мода ще бъде доволна от нова рокля или нова чифт красиви обувки.
 • Маникюр комплект. Обърнете внимание на доста светлите случаи, в които се събират инструменти за грижа за ноктите. Също така момичето ще бъде доволно от набор от лакове и декор за маникюр.
Някои не се осмеляват да дават дрехи, страхуват се да не отгатват с форма или размер. Но има добра алтернатива. Много магазини издават сертификати за подаръци. Можете да организирате рожден ден за момичето за рожден ден.

Незабравимо преживяване

Не е толкова лесно да решите какво да дадете на дъщеря си в продължение на 12 години. Възможно ли е да изненадате съвременните деца с някои неща? Но живите импресии ще останат в паметта ви дълго време. Тези подаръци сега са най-популярни.

 • фотосесия. Момичетата обичат да се хвалят в социалните мрежи с красиви снимки, декорирайки ги със стените на стаята си. Ако дадете на млада дама професионална фотосесия по необичаен начин, нейната радост няма да бъде ограничението.
 • плакат. Отлична възможност за подарък - плакат с снимки, върху които са заловени ярки моменти от живота на рождения ден. Дарението може да направи приятели и родители.
 • Костюм парти. Наемете маскиран костюм, поканете специалист по акваграми, украсете стаята. Тематичният празник ще бъде приятно както за детето, така и за посетителите.
 • Туристически пакет. На 12-годишна възраст децата се интересуват от отдалечените и неизследвани. Например други държави. Екскурзията с екскурзовод или почивката в популярен курорт ще бъде отличен подарък за млада дама.
 • Конна езда. Ако момичето обича животни, тя ще бъде доволна от урока по езда. Възможно е това да се превърне в вълнуващо хоби.
 • Отивате до водния парк. Едно момиче на 12 години ще се радва да прекара почивка в компанията на приятели във водния парк. Водни забавления и любими заведения за бързо хранене - какво още имат децата?

Девицата на момичето почива сред маргаритите

Евтини опции

Хубаво е да се дават подаръци, но винаги е трудно да се направи избор. Особено, ако искате изненадата да впечатли и да струва сравнително евтино. За щастие, интересите и страстите на момичетата са многостранни и затова има достатъчно възможности за подаръци.

 • Тайните на бележника. Много момичета водят дневници, в които записват своите ярки впечатления и интимни мисли. Деецът на празника ще бъде оценен от дебел бележник в ярко покритие, което надеждно се затваря в ключалката.
 • Необичаен чадър. Момичетата обичат да се открояват от тълпата, дори и да изливат отвън. Младата мода ще бъде доволна от необичайния чадър. Изключително популярни продукти от материала, които показват вида, когато са мокри.
 • Просторно ковчеже. Тя трябва да бъде голяма, красиво декорирана, с много отделения. В ковчега момичето може да съхранява бижутата си и други важни неща.
 • Piggy Bank. На 12-годишна възраст децата вече са доста пораснали и техните желания понякога са бездетни. Ако едно момиче мечтае за скъп смартфон, таблет, пътешествие за пътуване - дайте на прасета определена сума. Липсващата част постепенно вдига момичето.
 • Вътрешен фонтан със светлина. Прекрасен декоративен елемент за стаята на момичето. Освен това звукът и външният вид на водата имат успокояващ ефект.
 • Устройство за плетене. С такова миниатюрно устройство, което работи с батерии или батерия, можете да тъчете плитки с всякаква дебелина и конфигурация за секунди. Дарът е страхотно, за да спестите време, създавайки ефективни прически.
 • Цифрова фоторамка. Сега, когато снимките се съхраняват в цифров формат, закупуването на фотоалбум е без значение. За най-ярките спомени, дайте цифрова рамка, която се прелиства през снимките.
Момичетата на тази възраст ценят личното пространство и личните неща. Защо не дадете нещо, което само ще принадлежи на виновния на празника? Това може да е лично покритие за смартфон, залъгалка, кърпа, халат за баня. Също така, препоръки показват, че момичетата като възглавници, тениски и чаши с техните снимки.

Какво да не давате

Разбира се, всеки гост иска подаръкът му да бъде най-желаният и запомнящ се. Но в вълнуващата игра "Кой ще прехвърли кого" е важно да не забравяме здравия разум. Когато избирате, опитайте се да вземете предвид, че подаръкът е по възраст и не е причинил допълнителни проблеми на родителите и другите членове на домакинството.

 • играчки. От гледна точка на възрастните 12-годишно момиче все още е дете. Но тя не се чувства така и не се разпознава. Следователно, кукли и други детски играчки няма да бъдат приемани с радост. Въпреки че огромен плюшено мече или заек ще задоволят рождения ден.
 • Домашни любимци. Подаръкът, най-вероятно ще донесе много радост на момичето. Но родителите ще добавят към глада и материалните отпадъци. Освен това, някой от членовете на семейството може да е алергичен към животинска коса. Не правете такива изненади без съгласието на родителите.
 • Скъпите притурки. Дванадесет години не е възрастта, когато едно дете е сериозно за скъпи неща. За момичето телефонът на най-новия модел е по-скоро играчка, за която можете да се хвалите преди колегите си. Ако мислите за закупуване на смартфон или таблет, трябва да спрете на бюджетни или средни модели с минимален набор от необходими функции.
Добра алтернатива на животното ще бъде красивото закрито цвете. Родители, той няма да донесе неприятности и момичето ще преподава грижи и отговорност. В допълнение, растението в оригиналния съд ще украси стаята.

В юношеството децата са много емоционални. Повече от самия подарък, те оценяват впечатленията, които остават след празниците. За да изберете подходящия подарък за момиче от 12 години, опитайте да съберете толкова информация за интересите и хобита на момичето за рожден ден. Освен това на тази възраст момичетата се чувстват много възрастни и можете да ги питате директно каква изненада биха желали да получат.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
49285 12 Подарък за момче от 12 години: празник във въздуха, на кон или в друга страна 31036 12 Подарък за момче от 8 години: изненади за умни мъже, спортисти, творчески личности и не само 21467 12 Подарък за момиче от 10 години: изпълняваме мечтите на малки принцеси