По времето на ранната детска възраст (преди тридесет години), много популярни са бикини от плат. Те са били дадени на кръщенета, изсечени чрез познати, те се опитвали да се изградят. Майка ми имаше късмет: роднини от Чешката република изпратиха оскъдни стоки. И да ходиш на поликлиника или на дълги разходки не беше проблем за нея: от време на време само сменяш сухите пелени и дрехите си остават в ред. Какви са памперсите за многократна употреба и как да ги използвате правилно?

Сладък момичен лекар с руса коса

Експерт: Райза Сосина, доктор-дерматолог-козметолог, vk.com/doctorsos.

С инерцията нашите майки продължават да шият пелени от марля за внуците си. Не всички, може би, само най-отчаяните. Кои смятат, че средствата за защита за еднократна употреба "прегряват всичко там, особено при момчетата", че "миришат на химията" и като цяло "защо харчат толкова много пари за боклука". Но с течение на времето тези страхове се изпаряват като мокро петно ​​под слънцето. И днес можете да наблюдавате два независими лагера, на които хората се разделят с убеждения: за пелени за еднократна употреба и за повторно използване на тези, както и за естествено запържване и ранно засаждане в саксия.

Какво е и как да изберем

Руските магазини предлагат следните марки памперси за многократна употреба за новородени:

 • Слава ("Слава");
 • Disana;
 • Майка е;
 • Мулти пелени;
 • Bamboola;
 • Canpol;
 • Шелдън;
 • "Nepromokashka".

- Това е много интересна тема, но според мен не е особено подходяща за младите майки, - казва Райза Сосина, дерматолог-козметолог. - Нашите баби обичат да правят избор в полза на тези методи. Особено стари закалени и пламенни консерватори. Но само до момента, в който самите те опитат на практика различни видове пелени. Обикновено те бързо се отказват в полза на простотата на добрите устройства за еднократна употреба, като виждат, че прогресът не стои неподвижен и сега марлята не решава всичко. Модерните дами са много по-мързеливи от майките на съветското минало. Въпреки че това е разбираемо. Жените от суровия СССР нямаха избор, изкусен асортимент на рафтовете. Като дерматолог-козметолог, аз съм определено за естественото пляскане, пълзящо с гола плячка и многократна употреба на естествени дихателни памперси.

Въпреки това, като специалист по кожата и като майка на дете, Райса се съгласява, че памперсите за многократна употреба носят повече грижи и изискват повече движения на тялото, отколкото хигиенните продукти за еднократна употреба. Най-малкото, докато майката свиква с този вид "дрехи".

Тези влажни страхливци не могат просто да бъдат навити и изпратени в боклук. Те трябва да бъдат накиснати или незабавно да бъдат свалени.

- Сега дъщеря ми е на шест месеца и ние използваме добре памперси за еднократна употреба. Но планирам да комбинирам памперси на възраст между 8 и 9 месеца от моето бебе и така да преподавам детето в гърнето. Това вече ще е достъпно за нея, особено ако е подадена в игрална форма. И тук многократните пелени могат да ми помогнат. Виждам го по този начин: нещо "дишащо" като купчина от няколко слоя марля, сгънати в бикини - не косене или обикновена памучна спално бельо с подвижни облицовки.

Усмихващо се бебе в немски вълнени панталони

Предистория и технология на създаването

Животински кожи, сух мъх, дървени стърготини - това просто не се случи в производството на прототипи от пелени за бебета от древни времена. В Южна Америка майките експериментално са установили, че заешката козина се лекува най-добре със задачите за усвояване. Ескимоните увиха бебетата си със запечатани водоустойчиви кожи. Жените от тропиците, напротив, позволиха на децата да бъдат голи 24 часа в денонощието, почти от времето, когато са се родили. Но в същото време те внимателно наблюдаваха кога децата искаха "пи-пи", - практиката на ранното засаждане, каквото е.

Цивилизованите граждани бяха доволни от лен, фина вълна или естествен памук. Те са преминали между краката и са закрепени с щифт. 1910 г. е моментът на откриването на две неща наведнъж: гумени бикини за бебета и дерматит на новородени, причинени от тях. В европейските страни през първата половина на ХХ век, специални плъзгащи се плъзгачи се продават бързо. Те са направени от вълна, което означава, че те се затоплят и поглъщат. За производството на конвейери това не се случи - бикините бяха пришити по поръчка ръчно.

Въпреки че една от марките все още дойде до днес: немската марка Disana. Това не е само памперс за многократна употреба, а цялостна система за разпръскване. Вече второто поколение на семейството Зауттър търпеливо обяснява какво представлява и как да го използва. В комплекта (можете да си купите един опит, за да го разберете, харесвате или не харесвате) включват:

 • трикотажни и памучни пелени с велкро;
 • водоустойчиви шевни велкро;
 • плюшени панталони от филцова вълна (мерино);
 • памучни облицовки от биообекти;
 • вложки от биомари;
 • хлабави копринени лайнери;
 • подплатена количка и детско креватче;
 • Лолинов лосион за импрегниране на вълна, салфетки за еднократна употреба, детергенти.

Звучи много голям. Да, и изглежда така: за този вид добро е необходимо да се отдели отделен скрин. Друга система от естествени плюшени Малък пират (създадена от руската двойка) е алтернатива на немската Disana. Евтино е, в него има само три елемента:

 • абсорбиращо ядро;
 • регулируема пелена;
 • вълнени водоустойчиви панталони.

Мама и татко пират пират на вашия сайт (и примера на детето си) обяснява защо за многократна употреба, памперси са удобни не само у дома, развенчават митовете за тях и да научат как да се вълни тоалетна душ съдържание бикините на.

Защита срещу влага за малък пират

Как да използвате и измивате

Несъмнено родителите имат манипулации с пелени за многократна употреба, много повече, отколкото с такива за еднократна употреба. Например, те не могат просто да бъдат извадени от пакет и незабавно облечени. Алгоритъмът включва няколко стъпки.

 1. Лайнерите и пелените се измиват без препарати. Оптимална абсорбция се постига след три-четири промивки.
 2. Вълнени панталони за измиване и обработка с ланолин.
 3. След като "работата свърши", повърхността на пелена се измива в биде или със специална душ глава, която достига до тоалетната.
 4. Мръсните облицовки и дрехи никога не трябва да се напояват. Необходимо е да я поставите в запечатана пластмасова торбичка или на друго място, където се натрупва измиване. Машината трябва да бъде настроена на режим 40-60 градуса (в екстремни случаи - деветдесет). Уверете се, че сте изплакнали добре.
 5. Книгите се нуждаят от въздух (ако няма видими петна върху тях). Вълна е уникален материал, способен да се самопочиства. Миризмата не прониква дълбоко в влакната. Можете да го миете веднъж месечно или според нуждите. Препоръките са същите като за вълнени пуловери.

Как да го носите правилно?

 • ден. Пелена с еднослойна обвивка.
 • Сън или ходи. Вълна и фланелена облицовка.
 • нощ. Двойна вложка.

Повторно използваните бикини се сменят на всеки 2 до 3 часа. През нощта - не е задължително, е възможно да се облече върху пакетирани свещеници безопасни двуслойни бикини.

Щастлив сън в топлина и сухота

Прегледи на майки и дерматолози

Реални отговори за многократните памперси от майки и нашият експерт - доктор на дерматолог-козметичката Raisa Sosinoj.

Лариса Парамонова, чакаща детето

- Сега прочетох много информация, опитвайки се върху различни възможности и начини за грижа за детето. Доста любопитно е, че за многократна употреба памперси, искам да опитам. Но не съм сигурен, че имам достатъчно време и енергия за това. Теорията е едно нещо, но на практика може да се окаже съвсем различно. Във всеки случай ще купя един или два пакета за тестване.

Катерина Лушникова, майката на Майрън

- Предполагам, че съм прекалено модерен майка: стартиране на гости в къщата, преди бебето се превръща в месеца, аз боя на косата по време на хранене, и не виждам нищо лошо в пелени за еднократна употреба. Искам да бъда красива и весела за сина ми и да се занимавам с мръсно пране не е изобщо. Уморена, изхвърлена, поставена в нова, в продължение на две минути.

Елена Сафонова, баба на четирима внуци

- Имам три момчета и едно момиче. Не прекарвам толкова време с тях, колкото бих искал, живеем в различни градове. Но когато идвам да посетя, дъщерите ми знаят: децата ще пълзят с голи свещеници. И дам памперси за внуци само за сън и разходка. И когато пораснат, през лятото се учим да "ходим" на тревата или да толерираме къщата. Не знам дали това се нарича система от естествени плувки или нещо друго, но не е трудно за мен да се намокря, а след това да плъзнете плъзгачите. При мое отсъствие, разбира се, това не е така.

Райза Сосина, дерматолог

- Моето заключение: за многократна употреба, детски пелени - е, разбира се, да се учи, прането и свръхестественото, но е много практично и изисква време - суми дерматолог Раиса Sosina. - еднократна гащи скъпи, може да даде алергия и подсичане поради химични компоненти и полиетилен, но те са удобни, лесни и удобни бебе. Изводът е прост: Вземете пелени за еднократна употреба с добро качество - не се спаси здравето на бебето, опитайте всичко само за себе си. И когато стане "скучен" и бебето получава по-големи, можете да се забавлявате и многократна употреба belishko. Всичко е добре в умереност и възраст.

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен