ПредишенСледващото

Вие смятате, че животът ви е станал монотонен? Има редица причини, поради които може да се заби в емоционален коловоз и не могат да излязат от него. За щастие за вас, много от тях са в подобна ситуация, така че има няколко начина, по които можете да направите разлика и променят отношението си към живота. Вие не живее живота в постоянна депресия!

редактиране стъпки

Редактиране на част 1 от 3: Повишаване на необходимите промени

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Трябва да се разбере, че вие ​​- не единственият човек, който някога е имал подобна ситуация. Когато сте депресирани и ви липсва мотивация, тя може да изглежда, че другите се движат напред и покорили върха, докато сте в кулоарите на живот. Лицето понякога може да загуби мотивация, и то за пореден път показва, че ние не сме роботи. Ето някои често срещани ситуации, които хората обикновено получават:
 • Усещането за скука или стагнация на работното място. Можете да усетите дълбока умора от работното му място, особено ако работите там за дълго време.
 • Загуба на искра в отношенията. Дългосрочни отношения може да се превърне в рутина, която унищожава чувството за вълнение в една връзка. Това важи и за приятелство; понякога си приятелства може да изглежда монотонен.
 • Развитие на нездравословни хранителни навици. Можете лесно да свикне с вредните хранителни навици, ако сте уморени натоварен график или просто обичам да ям. Отърви се от тази зависимост може да изглежда невъзможно начинание!
 • Всички по-горе. Много често, не един, а няколко причини, те са ви на шофиране в рутина. Всички тези проблеми се трупат едновременно, създавайки една стресова ситуация, и вие нямате представа от коя страна да се започне, за да го поправя.

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Отделете няколко дни, за да се определят причините, които ви потискат. Най-вероятно вече имате обща представа за това, което са депресиращо. Бъдете честни със себе си. След като успя да се установи източникът на безпокойство, можете да вземете някои мерки за справяне със ситуацията.
 • Ако не можете да определите точно причините, които ви карат да се нещастен, започнете водене на дневник. Не е трудно и не отнема много време. В края на всеки ден, запишете няколко мисли за събитията случили днес, и какви чувства, които сте имали в същото време. След известно време, няма да е трудно да се идентифицират негативните фактори. Отдавна е известно, че воденето на дневник помага да следите и премахване на лоши навици. [1]

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Осъзнайте, че мисли за миналото действително може да ви демотивират. Вместо да се кара на това, което се случва, се опита да направи промени за по-добро. Звучи невероятно, но с визуализиране на щастливото бъдеще наистина може да се мотивирам да го упражнява!

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Четене на книги или статии за хора, които са постигнали същото, което сте мечтали. Независимо дали имате намерение да промени коренно живота си или имате нужда от малко удар, със сигурност има хора, които вече са преминали през това. Проучване на опита на другите всъщност може да ви даде допълнителна мотивация или перспективи.
 • В зависимост от обстоятелствата, може да е полезно да се присъедини към група от хора, с които сте в една и съща лодка. То може да бъде традиционната "подкрепа група" или онлайн форум. Изключително важно може да бъде наличието на системи за подпомагане. [4]

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Не се отказвайте. Много е трудно да се измъкне от рутината, особено ако те са придружени от вас за дълго време. Хвалете себе си за вашите усилия. Напомни си, от това, което дълъг път е покрит, и не позволявайте на малките неуспехи да ви спре.

Не бъдете прекалено взискателни към себе си. Това е много малко вероятно, че ще бъде в състояние да постигне целта незабавно; се фокусира върху напредъка. Повечето добри идеи може да отнеме време да се постигне, както и усещането за разочарование може да ви накара да се движи в обратна посока. Погледнете това, което вече са постигнали и да си комплимент. В края на краищата, вие сте много по-близо до постигането на целта си.

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Върнете се към новия начин. Понякога напълно нормално да се върнете към старите си навици, дори и да ви накара да се нещастен. Важно е да се разбере тук, че сега сте се обърнали от правилния път, а след това се върна към нов начин на живот! Не позволявайте на един несъвършен един ден до разбие плановете ви.
 • Понякога може да отнеме време за по-дълъг период от време. Може би имаше нещо неочаквано, и вие губите мотивация. Опитайте се да си спомня първия път, когато решите да промените и да се напомня, че можете да направите неограничен брой пъти. За да започнете отново - това не е провал, вие губите, само ако окончателният предаването.

Как да се отървем от рутината

Как да се отървем от рутината

Практика внимателност и да живее в настоящето. Ние сме по-уязвими за повреди след вече постигна известен напредък. Не позволявайте на повредите за да ви даде повод да се върнете в изходна позиция. Винаги бъдете наясно с желанието си и точката, в която сте в момента са на път да ги приложат.
 • Ето още един сценарий, при който ще дойде по-удобно да водят дневник. Следете вашите мисли е полезно да се поддържа нивото на осведоменост, особено в тези моменти, когато се чувствате, че губите мотивация. Внимателност е чудесен начин да се намали нивото на стрес, който може да се почувствате, поради големия брой промени, които се случват в живота си. [5]
 • С друга страна, да са наясно с нещата, които ви карат да мисля за миналото, и да се съсредоточи енергията си върху движи напред. Ако не успеете представяне по време на работа, направете списък с неща, които трябва да се помни, за следващия път.
 • Не забравяйте, че излизането от рутината е доста продължителен процес. Актьорът, който е играл в лоша филм, а не непременно лош актьор, както и лицето, което е открояваше тежка седмица, не е задължително да живеят лош живот.

редактиране Съвети

 • Не подценявайте важността на здрав сън през нощта. Ако сте имали лош ден, помислете за една мечта като възможност на следващата сутрин, за да започне всичко отначало.
 • Слушане на музика, която повдига духа ви. А просто промяна в песните на песни, които слушат, наистина може да повлияе на целия ви ден!
 • Вие не трябва да сравняваш себе си с другите. Вие - единственият човек, който живее живота си.
 • Не забравяйте, че без значение колко време е прекарал в рутината, вие (и само вие) може да се вземе решение да се отърват от него.

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!