ПредишенСледващото

Когато свирки гроба напаст, бикове затътри напред.
Когато обратният разтърси вика ми, изтича кампания рафтове.
Веднага след като огън, протегна към дланта,
всички ние се моли към мен и ме последва в огъня.

Как да се научите да управлявате другите? Този въпрос смути хората от древни времена. Почти всички от най-древните произведения на древните философи, един или друг начин, този проблем засяга. Платон, Аристотел, Сократ - във всяко едно отношение по тази тема отразена. Според древните мислители, за да научи човек за управление може да бъде просто - едно дете най-интелигентните деца, за да изберете и дават обучение по философия. Казано на съвременен език - да даде на училища-интернати, в които опитни мениджъри, за да предава своя опит. Техника определено е ефективен и изпитан. Но ако вече сте от детството, както и частни институции в обучението на мениджъри около като не - обърнете внимание на други възможности.

През Средновековието там вече са цели работи по теория на управлението на хора. Ние можем да си припомним класиката "Императорът" Николо Макиавели. Когато съвсем противоположни становища по тази работа, трябва да се отбележи като факт - през Средновековието е било разбирането, че управлението може да се научи не само в интернати. Но също така и за книгите. И тези книги са били написани. И докато им опит - това е, ефективността първоначално беше много висока.

И като цяло, ако продължите по редица исторически - ние виждаме, комбинацията от тези две техники - затворен обучение в елитни училища-интернати и практическа подготовка. Елитните училища - в Англия, в Съединените щати, в Швейцария. На първо място, частни училища, които приемат само деца на благородни семейства. Тогава някои колеж в Итън, след това Eaton. В елитен училището - и дори държавна тайна в училищната общност. Това е факт от които учат в елитни училища и университети - не е достатъчно. Важно е също така фактът на неформални връзки, монтаж, за да излизаш. И като резултат - много от тях да стане отлични мениджъри. Разходка в списъка на интернет - "президенти на САЩ - членове на тайни студентски общества." Погледни - и да направи заключения. Както стоеше сам вариант - изучаване и религиозни институции. По този начин, различни католически (йезуитските колежи) са подготвили една голяма част от мениджърите. Топ служители. Това всъщност е източник на работна ръка - само религиозната специфика.

Така, че е необходимо да се посочи, че обичайните методи не работят днес. Или работи някак по-различно. Логично е да се помисли - какво се е променило и как да учат в 21-ви век.

Носете този горд Burden
Не толкова арогантен Кинг -
За тежък черен труд
Самите като роб prinevol;
Ако не виждате живота
Пристанища, магистрали, мостове -
Тъй като действието на тяхното напускане
Гробовете на хора като теб!

Носете този горд тежест -
Вие ще бъдете възнаградени
мошеничества командири
И виковете на дивите племена:
"Какво искаш, по дяволите,
Защо обърка съзнанието?
Не ни изпрати към светлината
От сладък египетски тъмнината! "

За да се продължи.

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!