Пътят е построен, картите са проверени, билетите са закупени, куфарите са събрани. Предното е чудесно пътешествие за един малък мъж. Как да се подготвите за това важно събитие, така че да не се допусне недоразумение под формата на счупени колене или дрезгаво гърло впечатление за почивка? Какво да се постави в медицинското гърди на детето по пътя, така че нищо важно да не може да бъде забравено, но да не се превърне в клон на малка фармацевтична компания за времето на пътуването? Порталът bgk.hallowedgaming.com заедно с педиатър Марина Титова събра всички необходими наркотици по време на пътуването.

При разработването на комплект за първа помощ за пътуващо дете е много важно първо да разберете за какъв вид пътуване се говори. С какво детето ще се срещне по пътя? Дали това ще бъде познаване на екзотична страна или нестабилна тайга? Заплашват ли слънчево изгаряне или хипотермия? Ако пътуването има очевидна посока и заплахите са очевидни, тогава предотвратяването на тези негативни последствия следва да бъде взето като основа.

Ако отидете в слънчеви страни в морето, слънцето е основен инструмент за такова пътуване. Изберете най-добрата защита за деликатна бебешка кожа. Мастева всяка мама - антихистаминови меки действия - ще бъде много удобна, когато пътувате до екзотични страни, и то на ново място. Дори ако бебето никога не е имало признаци на алергични реакции - в непозната среда, с промяна в климата и храненето, те могат да се проявят.

наранявания

Едно момиче в бяло палто изглежда на половин ход

Експерт: Марина Титова, педиатър. Общо медицински опит - 15 години, опитът на педиатър - 6 години.

Децата не могат да бягат и не скачат, съответно нараняванията са неизбежни. Абразии, натъртвания, изгаряния, разфасовки - това е, което трябва винаги да сте готови. В лекарствения шкаф за детето на пътуването трябва да имате няколко аптеки, които ще ви помогнат да осигурите първа помощ на бебето. Как да действаме с родители с наранявания за деца?

 • Повреда на кожата. Първото нещо, което трябва да направите, е да лекувате раната. За да направите това, използвайте водороден прекис, ако раната или нарязани много дълбока и вие се съмнявате, че прекис достигна дъна, използват streptocid, да не би да има гнойни рани. След третирането поставете краищата на раната зелено или йод. Ако детето ви има алергия към йод или Зеленка - ". Спасител" използване за лечение на рани мазила, например, "Depantenol", "Solkoseril", И накрая - затворете раната с превръзка или с лепило, за да не се стигне до мръсотия.
 • изгаряния. В този случай, крем за ръце трябва да бъде "Depantenol" и кръпка "Kosmopor", което не е само добро за защита на увредената кожа, но също така могат лесно да бъдат отстранени, без да причинява допълнително неприятности бебе.
 • Сериозни синини. С такива натъртвания е необходимо да се приложи студено възможно най-бързо към пострадалото място, лед, студена вода в бутилка, пакет замразена храна ще направи.

- Ако е необходимо, дайте анестезия. "Нурофен", в сироп, ако детето е много малко или в таблетки за дете, което е по-голямо, ще ви помогне. Това лекарство ще премахне и болка, възпаление и треска, - съветва Марина Титова. - Фиксирайте мястото на нараняването с превръзка (еластична превръзка, пелена или шал), ако движенията донесат болка на детето. Уверете се, че превръзката не е прекалено стегната - кръвта трябва да се влее към тъканите както обикновено.

 • Ухапвания от насекоми. Да, и в този случай детето може да се нуждае от помощ. Много често мястото на ухапване става възпалено и започва да се забива. За да премахнете възпалението, помогнете на местните антихистамини (например "Фенистил гел"). Мястото на ухапване, за да се избегне заразяването, трябва да бъде затворено с превръзка.

- С ухапвания от кърлежи, по мое професионално мнение, само предварителната ваксинация е ефективна, планирана предварително, - педиатърът е сигурен. - Но ако кърлежът вече е ухапан, внимателно отстранете кърлежите от кожата с пробокса, но не го изхвърлете - поставете го в буркан или кутия. Обърнете внимание на мястото на ухапване и възможно най-скоро покажете детето на лекарите - той може да се нуждае от имуноглобулинова ваксина. Кърлежите си заслужава да се провери, за да разберете дали е заразен с енцефалит или други вируси и, ако е необходимо, започнете лечението.

Може би най-доброто средство за кърлежи е специфичен репелент и редовно изследване на кожата и главата на детето за пълзящи насекоми. В края на краищата, червеите не се сучат веднага, така че лечението на дрехите на детето с репелент от кърлежи, премахване на пълзящи червеи навреме е най-добрата първа помощ.
 • По-сериозно нараняване, например подозрение за фрактура. В този случай задачата ви е да предоставите първа помощ и бързо да потърсите професионална помощ от медицинска институция.

Дори и динозавърът помага за изчистването

отравяне

Промяната на храната, храненето в крайпътните кафенета, екзотичните плодове - всичко това може да предизвика отравяне. Най-често това се проявява от гадене, повръщане, диария, в някои случаи и треска.

При първите признаци на отравяне трябва да използвате адсорбенти, като например Smecta или Enterosgel. Най-често по пътя те вземат "Smektu", той е опакован в удобни единични пакети - използвани, тя е изхвърлена.

При отравяне на детето е необходимо да се "отблъсне" с разтвор на "Смекти" с вода и солеви разтвори (като "Regidron"), за да се избегне дехидратацията. Други лекарства без назначаване на лекар не трябва да се използват. Ако опиянението не бъде премахнато от Smektoy и Enterosgel, детето трябва да бъде показано на лекаря.

студ

Студената може да изпревари дете навсякъде и по всяко време. То може да се превърне в реакция на студ, течение, изменение на климата, дори стрес. За да бъдете готови за появата си, е достатъчно да поставите само две препарати в комплекта за първа помощ за детето на пътя. Антипиретик, същият "Nurofen", например, и аерозол за лечение на гърлото - "Hexoral" или "Miramistin". Последното, между другото, има голям спектър от действия: може да третира гърлото, да измива носа и дори очите на детето, ако внезапно нещо се е появило в тях. Разбира се, ако в началото на възпалено гърло, те няма да бъдат в състояние да спаси детето, а като първа помощ при простудни явления "Miramistin" незаменим.

гадене

Не всички, но много деца реагират с гадене, слабост за болест по пътя, в самолета или по водата. С такива свойства на вестибуларния апарат, специални лекарства като "Драмина" са добре обработени. Трябва да го вземете малко преди пътуването. След това детето няма да усети гадене по време на пътуването. Ако специалните наркотици не са на разположение, бонбоните за гадене и дори зелените ябълки са добре отстранени.

Какво винаги трябва да бъде в комплекта за първа помощ на майка ти

 • Водороден пероксид.
 • Зеленка или йод.
 • Мед за заздравяване на рани.
 • Анестетик, противовъзпалително, антипиретично.
 • Приготвяне на гел антихистамин.
 • Репеленти, включително кърлежи.
 • Слънцезащитен крем (защита от +30 и повече).
 • Антихистамини.
 • Адсорбенти.
 • Солен разтвор от дехидратация.
 • Антибактериален спрей за гърлото и носа.
 • Лекарства от болест на движение или близалки от мента.
 • Вата.
 • Бинт.
 • Адхезивна мазилка.
Не забравяйте за хроничните заболявания на детето: ако детето има някои здравословни проблеми, вземете основните лекарства по пътя, които ще помогнат за отстраняване на атаката или завършване на цикъла на лечение, който е започнал.

Може би основният съвет, който може да бъде даден на семействата, планиращи да пътуват с детето: не отивайте твърде далеч от "цивилизацията". В този случай трябва да сте в състояние бързо да предадете детето в медицинско помещение.

Порталът bgk.hallowedgaming.com състави общ списък на лекарства за първа помощ за детето на пътя. да го напишеш, събери всичко от списъка и ги оставете да пътуват аптечка и никога няма да докосна, и пътуването ще само източник на щастливи спомени и нови открития за вашето бебе. Добри и интересни за вас пътища и безопасни приключения!

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!
Прочетете също
2461 12 Две деца и кутии от 650 кг: съвети, които се преместват в друг град 4462 12 На почивка за постоянно пребиваване: как да се вземе и да се премести от Томск в Калининград 1836 12 Дървен спортен комплекс за деца: хармоничен и екологичен